Umrl pešec udeležen v Prometni nesreči na pomurski avocesti

Na Pomurski avtocesti se je včeraj okrog poldneva zgodila prometna nesreča s smrtnim izidom, v kateri sta bila udeležena pešec in tovorno vozilo.

Včeraj popoldan smo na našem spletnem portalu že poročali o prometni nesreči na Pomurski avtocesti, ki se je zgodila okrog poldneva. “Z ogledom kraja prometne nesreče in po zbranih obvestilih so policisti ugotovili, da je 57 letni voznik osebnega avtomobila iz M. Sobote verjetno zaradi okvare, (na vozilu je bil odprt pokrov motorja) parkiral vozilo na SOS počivališču v bližini nadvoza Bakovci – Krog v smeri Maribora. Voznik je nato izza ustavljenega vozila stopil na vozni pas v času, ko se je po tem pripeljal voznik skupine vozil, državljan Poljske, ki je s sprednjim delom vlečnega vozila trčil v pešca. Pešec je bil z reševalnim vozilom odpeljan v Splošno bolnišnico M. Sobota, odkoder so nas obvestili, da je pešec umrl. Kraj prometne nesreče si je ogledal tudi preiskovalni sodnik, kateri je odredil sodno obdukcijo. Promet na avtocesti je bil zaprt do 13.10 ure,” je sporočila Suzana Rauš, tiskovna predstavnica PU Murska Sobota.

Hitrosti na avtocesti so izjemno visoke in ravno zato je nevarnost velika. Ravnanje v primeru okvare je delikatno, riskantno. Kaj je prva in ključna stvar, ki jo moramo narediti ob okvari našega vozila na avtocesti?

Ključna stvar v takih primerih je pravočasna ocena in zavedanje, da se je nekaj zgodilo in naš odziv na to. Okvara se zgodi nepričakovano, zato je naša reakcija zelo pomembna. Takoj se moramo znebiti presenečenja ob tem in se reševati. Visoke hitrosti na AC (avtocesti op.u.) so ravno v takih primerih izjemno nevarne, zato moramo poskrbeti za našo varnost že, ko se še vozimo, pri tem je odvisno tudi, za kakšno okvaro gre. Med pogoste in zelo hude napake spada tudi hoja po cestišču. Na AC in hitrih cestah so nameščeni SOS telefoni in preko njih obveščamo nadzorne službe o nastalem problemu. Če SOS telefona ni, pokličemo policijo na 113 ali center za obveščanje na 112.