Ukrepi Občine Lendava: Organizirana bo pomoč za najbolj rizično skupino občanov

Župan Občine Lendava Janez Magyar je včeraj sklical in opravil krizni sestanek občinskega štaba Civilne zaščite in predstavnikov tistih institucij, ki so pomembni za izvajanje aktualnih ukrepov v boju proti širjenju koronavirusa med prebivalstvom in za organizacijo pomoči ranljivim skupinam.
“Občina Lendava in občinski štab Civilne zaščite bosta organizirala pomoč za najbolj rizično skupino občanov. Prav tako se pripravlja načrt, ki bo omogočil varstvo otrok tistih staršev, ki so v službah, pomembnih za delovanje družbe v izrednih razmerah,” so sporočili iz Občine Lendava. V organizacijo omenjene pomoči so že vključili predsednike krajevnih skupnosti, območno združenje rdečega križa, zaposlene v vzgojno-izobraževalnih institucijah, gasilska in druga društva.

Občani za pomoč lahko pokličejo na območno združenje rdečega križa (02 575 11 27 ali 041 438 726), na Občino Lendava na telefonsko številko 080 48 47 (zeleni telefon), za nujne primere izven uradnih ur pa na 031 395 654 (poveljnik Civilne zaščite Občine Lendava mag. Tibor Hebar). “Občanke in občane pozivamo, da v teh izrednih razmerah izkažejo solidarnost in pomagajo pomoči potrebnim občanom.”

Občina poziva k doslednemu upoštevanju izdanih ukrepov in navodil

“Občanke in občane pozivamo, da dosledno upoštevajo ukrepe in navodila Nacionalnega inštituta za javno zdravje, vlade Republike Slovenije ter ostalih pristojnih institucij. Posebno pozornost namenite samozaščiti in omejevanju socialnih stikov, vseh oblik druženja ali skupinskih športnih in drugih aktivnosti na prostem (v parku, športnih igriščih, …). Pomembno je, da si v težkih časih pomagamo in ostanemo razumni ter strpni,” so še sporočili iz Občine Lendava.