UE Lendava: Gjerkeš se je upokojil, vršilka dolžnosti postala Hozjanova

Štefan Gjerkeš, katerega zadnje dejanje v njegovem delovnem staležu je bilo odprtje povsem prenovljene stavbe lendavske upravne enote, je s 1. julijem odšel v pokoj. Na njegov stolček je sedla Štefanija Hozjan, ki bo do imenovanja novega načelnika oz. načelnice opravljala nalogo vršilke dolžnosti.
Štefan Gjerkeš, dolgoletni načelnik UE Lendava se je s prvim dnem meseca julija upokojil. Njegovo zadnje dejanje v delovnem staležu je bilo odprtje povsem prenovljene stavbe lendavske upravne enote, za kar si je tudi sam prizadeval že več let. Vodenje lendavske upravne enote je s 1. julijem prevzela kot vršilka dolžnosti Štefanija Hozjan, dosedanja vodja oddelka za občo upravo, upravne naloge in skupne zadeve.

Štefan Gjerkeš je lendavsko upravno enoto vodil vse od leta 1995, torej od njene ustanovitve. Njegov zadnji, petletni mandat, bi se mu formalno iztekel šele junija 2022. Delo bi sicer lahko nadaljeval, a je tudi za naš medij večkrat povedal, da se bo, ko bo prišel čas, zagotovo upokojil. Po pričakovanju bo na spletni strani Ministrstva za javno upravo v kratkem objavljen javni natečaj za prosto mesto načelnika, postopek pa bo v skladu z zakonom o javnih uslužbencih vodila posebna natečajna komisija, ki jo imenuje Uradniški svet.

Upravno enoto Lendava sicer poleg matične enote v Lendavi sestavljajo še Krajevni urad Črenšovci, Krajevni urad Dobrovnik, Krajevni urad Turnišče in Krajevni urad Velika Polana. Skupno pokriva 7 občin (41 naselij) in površino 256 km2. V UE Lendava je zaposlenih 40 ljudi.