Turnišče: Zasebno podjetje bo zgradilo stanovanjsko naselje

Prave redkosti bodo deležni v Občini Turnišče. Res, da do časi, ko se je ogromno gradilo že precej mimo, a zasebno podjetje bo zgradilo novo stanovanjsko naselje, z imenom Pasike. Predvideni začetek del je v začetku leta 2021, občina Turnišče pa bo s tem bogatejša za do 24 bivalnih enot različnih velikosti.
Podjetje Invesher, ki se od svoje ustanovitve leta 2015 ukvarja z investicijami v novogradnje, bo v Turnišču zgradilo stanovanjsko naselje. Gre za nov projekt v naselju Turnišče z imenom “Hiše pasike.” Predviden začetek gradbenih del je v začetku leta 2021. Novo stanovanjsko naselje bo vsebovalo do 24 enot v velikosti 50m2, 75m2, 100m2 (dvojček), 150m2 (dvojček) ali 250m2 (samostojna hiša). Ulica bo urejana s pločniki in ulično razsvetljavo. Vsem enotam bo pripadalo lastno pokrito parkirišče. Lastnikom pritličnih enot bo pripadala lastna zelenica. Celotnemu stanovanjskemu naselju bo zagotovljena komunalna infrastruktura (kanalizacija, vodovod, elektrika, FTTP), v saka posamezna etažna enota pa bo imela individualno ogrevalno enoto.

“K projektu smo pristopili resno. Posledica tega je najprej, da potrebujemo nov vrtec, torej gre za dva oddelka, ki sedaj gostujeta v šoli. Stanovanjsko naselje bo nastalo v centru kraja, na območju za Mladinsko ulico do Črnega potoka, torej v bližini šole, trgovine, občine, pošte, … Pri roki bo torej vse, tudi avtocestni priključek. Gre za parcele površine 5-6 arov. Če kdo načrtuje nakup je pomembno, da se čim prej oglasi pri nas na Občini, saj lahko med obema stranema vzpostavimo kontakt. Možna bo prilagoditev željam. Ena hiša bo kmalu že prodana, želim da bo tega vse več,” je dejal župan Občine Turnišče, Borut Horvat.

Dolgoročni cilj podjetja je zagotavljanje novih stanovanj na področju Pomurja za vse generacije, so zapisali. Pri tem naj dodamo, da bo podjetje gradilo vrstne hiše tudi v Bakovcih. Projekt Bakovci je trenutno v pridobivanju gradbenega dovoljenja. Začetek gradnje je predviden septembra 2021. Nastalo bo novo naselje z vrstnimi hišicami kvadrature 50m2, 75m2 in125m2, vsaki enoti pa bosta pripadla 2 parkirni mesti tik ob vhodu v zgradbo. Najmanjše stanovanje bo enoetažno, ostala bodo dvoetažna. V celotnem naselju je predvidenih 13 vrstnih stanovanj in 3 ločene samostojne enote.