Turnišče: Lažna SMS sporočila z zahtevo za odčitavanje vodomera

Iz Občine Turnišče so sporočili, da so nepridipravi zlorabili ime javnega podjetja Varaš in v imenu omenjenega nekaterim občanom (število sicer še ni znano), poslali SMS sporočila z zahtevo, da ti sporočijo stanje svojega vodomera. Pri javnem podjetju opozarjajo, da SMS sporočil občanom ne pošiljajo in da gre za zlorabo oz. prevaro.
Iz Občine Turnišče so včeraj sporočili, da so se med občani pojavila lažna SMS sporočila, ki uporabnike v imenu komunalnega podjetja Varaš nagovarjajo, da naj ti odčitajo svoje vodomere. Iz Občine Turnišče sporočajo, da javno podjetje nikoli ne pošilja SMS sporočil in da, kot kaže, gre za lažna sporočila. “odčitavanje vode poteka na daljavo in brez obveščanja strank o odčitavanjih,” so zapisali na občinski spletni strani, več informacij o neprijetnem pripetljaju pa niso navedli.

So pa nas včerajšnji popoldan iz Občine Turnišče napotili do direktorja javnega komunalnega podjetja Varaš, Stanka Sobočana. Ta je po telefonu za naš spletni medij dejal, da mu ni povsem jasno, zakaj bi koga zanimala informacija o stanju vodomera posameznega občana, a hkrati špekulira, da bi po prejeti številki nepridipravi morda lahko poslali fiktivni račun in občana celo napeljali k plačilu določenega zneska na kakršen koli tekoči račun. Ker pri javnem podjetju še zbirajo informacije, v času našega pogovora še niso vedeli, koliko ljudi je dejansko prejelo takšno SMS sporočilo.

Občina Turnišče in omenjeno javno podjetje poudarjata, da občani na tovrstna SMS sporočila naj ne odgovarjajo, torej, da naj jih vzamejo za brezpredmetne in o tem obvestijo javno podjetje.