Turizem: Zavod za turizem in razvoj Lendava namerava izdati knjižico ugodnosti

Zavod za turizem in razvoj Lendava namerava po novem letu izdati t.i. knjižico ugodnosti. Ideja je združiti čim več ponudnikov v omenjeno knjižico, “listki” knjižice pa bi veljali torej kot vrednostni boni. Interesent (turist) bi kupil knjižico po enotni ceni, v knjižici pa bi že bil obračunani popusti, torej, da bi se interesentu knjižico splačalo kupiti in da bi se dlje časa zadržal v Lendavi.
V Zavodu za turizem in razvoj Lendava so že objavili poziv za ponudnike storitev in izdelkov, ki bi bili zanimivi za strukturo individualnih turističnih obiskovalcev. Predmet poziva je zbiranje ponudnikov, ki zagotavljajo takšne storitve in izdelke, s katerimi bi bogatili lokalno ponudbo za turistične obiskovalce. “Pri Zavodu za turizem in razvoj si prizadevamo povečati obiskanost samega mestnega jedra, zato želimo turističnim obiskovalcem, ki običajno začnejo razgledovanje po Lendavi pri razglednem stolpu Vinarium, ponuditi še dodatna doživetja. Obiskovalci bi doživeli več, hkrati pa bi njihovo podaljšano bivanje pripomoglo k večji potrošnji pri lokalnih ponudnikih,” so zapisali pri Zavodu za turizem in razvoj.

Cilj je zadržati turiste v Lendavi

Razgledni stolp letno obišče okvirno 100.000 obiskovalcev, zato bi s knjižico ugodnosti ustvarili dodatne razloge obiskovalcev za obisk mestnega jedra, ki bi tako preživeli bistveno več časa na naši destinaciji. “V knjižico ugodnosti želimo vključiti vstopnine lendavskih znamenitosti in ponudbo lokalnih ponudnikov. Vsak ponudnik bo imel za svojo predstavitev sprednjo in hrbtno stran lista v knjižici. Na sprednji strani bi se predstavil s svojo ponudbo in po možnosti oziroma svoji želji izpostavi kakšno ugodnost za svojega gosta (dodatni popust na ponudbo, kombinirana ponudba, itn.),” so še zapisali.

Knjižica ugodnosti bo v začetni nakladi natisnjena v 5.000 izvodih in se bo prodajala primarno na lokaciji razglednega stolpa Vinarium, po možnosti pa tudi na ostalih lokacijah na podlagi dogovora z izvajalci. Kot nam je včeraj dejal Romeo Varga, direktor omenjenega zavoda, si želijo, da bi takšne knjižice bilo moč kupiti tudi v obeh hotelih v Lendavi, za kar se bo potrebno seveda dogovoriti. “Na javni poziv se lahko prijavijo pravne osebe, ki so registrirane in imajo veljavna dovoljenja za opravljanje svoje dejavnosti. Prispele prijave bo pregledala in ocenila komisija ZTR ter izbrala najustreznejše ponudbe, vse ponudnike pa o izidu obvestila po elektronski pošti,” so še zapisali.