Turistična Zveza Lendava vabi jo je tokrat na srečo, dobro odnesla

Spomnimo: Policista policijske postaje Lendava sta 16. decembra 2017 v popoldanskih urah posredovala na Mlinski ulici, kjer se v sklopu veselega decembra v Lendavi izvaja kulinarična ulica z razno ponudbo. Ker prireditev ni imela ustreznega dovoljenja, sta policista, kot jima to veleva zakonodaja, prekinila izvajanje kulinarične ulice.
Natanko mesec dni je minilo od odmevnega dogodka, ko sta policista policijske postaje Lendava prekinila izvajanje prireditve “Kulinarična ulica.” To se je zgodilo po tem, ko se je prireditev kljub prepovedi lendavske upravne enote odvijala, sklep o prepovedi pa je bil izdan zaradi neizpolnjevanja ključnih zahtev: Zagotavljanje varnosti in izvajanje zdravstvenega varstva. Prireditev se je sicer že naslednji vikend nadaljevala, saj je organizator izpolnil vse pogoje za izvedbo takšne prireditve.

Turistična zveza Lendava vabi in odgovorna oseba zveze jo je dobro odnesla

Kot nam je tiskovna predstavnica PU Murska Sobota Suzana Rauš povedala še isti dan, bi organizator (Turistična zveza Lendava vabi) lahko, v kolikor bi prišlo do takšne odločitve, prejela plačilni nalog (globo), ki pa ni majhna. Turistična zveza Lendava vabi bi lahko, tako veleva zakonodaja, bila kaznovana z globo od 4.000 do 21.000 evrov, odgovorna oseba pa z globo od 500 do 2.500 evrov.

A si turistična zveza Lendava vabi lahko oddahne, saj ji je Policija izrekla le opozorilo. 53. člen Zakona o prekrških namreč veleva, da “pooblaščena uradna oseba prekrškovnega organa lahko namesto izreka sankcije, kršitelja opozori, če je storjeni prekršek neznatnega pomena in če pooblaščena uradna oseba oceni, da je glede na pomen dejanja opozorilo zadosten ukrep.”