Tujci skriti na podvozju polpriklopnika; Policija bo kontrolirala zbiranje ljubiteljev predelanih vozil

Pomurski policisti, natančneje gornjeradgonski, so včeraj popoldan prijeli tri državljane maroka, ki so ilegalno prišli v našo državo.
Tujci skriti na podvozju polpriklopnika

Policisti so bili včeraj, okrog 13. ure obveščeni, da se v bližini vhoda v podjetje v Gornji Radgoni nahajajo sumljive osebe. Na kraju so bili prijeti trije državljani Maroka, ki so ilegalno prestopili državno mejo, skriti na podvozju polpriklopnika, ki ga je voznik, državljan Bolgarije peljal iz Srbije preko Hrvaške in Madžarske v Slovenijo v podjetje v Gornjo Radgono, kamor je prišel raztovorit tovor. Tujci so v postopku zaprosili za azil.

Opozorilo

Policisti PU Murska Sobota so na družabnih omrežjih zasledili, da se bo jutri, 4.7.2020 v nočnem času v okolici trgovine OBI Murska Sobota izvedlo zbiranje ljubiteljev predelanih vozil “Midnight car meet Murska Sobota 6”. Podobna srečanja so bila v preteklosti množično obiskana. Dogodek ni prijavljen pri pristojnem organu, tako da ne gre za organizirano javno prireditev.

Z namenom preprečevanja širjenja virusa, je vlada sprejela Odlok o začasni splošni omejitvi oz. prepovedi zbiranja ljudi v RS, ki določa da je prepovedano zbiranje ljudi, če se zbere več kot 50 ljudi. Ker se pričakuje (odzivi na FB strani), da se bo na dogodku zbralo več kot 50 ljubiteljev takih vozil, obiskovalcev… bodo policisti navedenega dne izvedli poostren nadzor nad spoštovanjem Odloka in ostalih predpisov ter zoper kršitelje ustrezno ukrepali, so sporočili.