Tudi v soboški bolnišnici vse več bolnikov s covidom-19

Tudi v Splošni bolnišnici Murska Sobota imamo vse več bolnikov s covidom-19, od 15 postelj, namenjenih obravnavi akutnih bolnikov, jih je zasedenih 9. Od treh postelj za intenzivno nego je zasedena ena. Zaradi naraščanja števila obolelih s covidom-19 bomo po dogovoru z Ministrstvom v tem tednu zagotovili še dodatnih 5 postelj.
“Tudi v naši bolnišnici se epidemiološke razmere vse bolj zaostrujejo, ta teden bomo zato morali zmanjšati obseg dejavnosti razvojne ambulante, fizioterapije in posameznih internističnih ambulant, za zdaj pa še ne odpovedujemo naročenih pacientov. Obiski v bolnišnici so prepovedani, razen na Otroškem oddelku, kjer je dovoljen obisk ene zdrave osebe za največ 15 minut na dan. Prepovedani so tudi obiski na Ginekološko-porodniškem oddelku, z izjemo partnerja, ki je še vedno lahko pri porodu,” so sporočili iz Splošne bolnišnice Murska Sobota.

Do nadaljnjega je odpovedana šola za starše, odpovedana so tudi vsa strokovna izobraževanja v bolnišnici in drugod. Vsi zaposleni zdravstveni delavci, ki so bili okuženi, so se vrnili na delovna mesta. Novih okužb pri zaposlenih v bolnišnici niso potrdili. Vodstvo bolnišnice ob zaostrenih epidemioloških razmerah znova naproša vse obiskovalce bolnišnice, da upoštevajo predpisane ukrepe ter s tem poskrbijo za svojo varnost in za varnost pacientov. Enak poziv pošiljajo vsem prebivalcem Pomurja – “upoštevajte navodila tako v delovnem kot zasebnem okolju ter s tem poskrbite za našo skupno varnost.”

Kacin: “Bolnišnice so odzivne in prožne”

Kljub temu, da se število bolnikov, ki zaradi okužbe s covidom-19 potrebujejo bolnišnično oskrbo na dnevni ravni v povprečju poveča za med 7 do 9 bolnikov, so bolnišnice pokazale, da so odzivne in prožne. Uspele so zagotoviti zadostne kapacitete za sprejem pacientov. V tem trenutku so v teku še dodatne prilagoditve dela infekcijske klinike v Ljubljani in pričakovati je, vsaj glede na trenutne trende, da se bo število pacientov, ki bodo v naslednjih dneh potrebovali bolniško oskrbo, še povečevalo.,” je na vladni novinarski konferenci povedal vladni govorec za covid-19 Jelko Kacin.