Tudi v naši regijski bolnišnici se zmanjšuje število covidnih bolnikov

Število covidnih bolnikov v naši bolnišnici se počasi zmanjšuje. Trenutno jih je na covidnih oddelkih 57, od tega 13 na intenzivnem zdravljenju. Ambulantne dejavnosti potekajo nemoteno, za 30 odstotkov smo povečali operativne dejavnosti s stopnjo nujnosti nujno in zelo hitro. Obiski na vseh oddelkih ostajajo prepovedani.
Ob zmanjševanju števila obolelih s covidom v Sloveniji so tudi v naši regijski bolnišnici zmanjšali zanje namenjene zmogljivosti ter s tem povečali obseg zdravljenja necovidnih bolnikov in operativnih dejavnosti. Za covidne bolnike imajo trenutno predvidenih 55 postelj, od teh 18 za intenzivno obravnavo. Ko so zmogljivosti zapolnjene, bolnike premeščajo v bolnišnico Topolšica in bolnišnico Sežana. V tem tednu so za 30 odstotkov povečali delež operativnih dejavnosti, kjer izvajajo operativne posege s stopnjo nujnosti nujno in zelo hitro, ambulantno dejavnost izvajamo nemoteno za vse stopnje nujnosti.

“Obiski so na vseh oddelkih še vedno prepovedani, razen iz pietetnih razlogov. Dovoljena je prisotnost partnerja pri porodu ob izpolnjevanju pogoja PCT. Komuniciranje s svojci je možno prek tabličnega računalnika po dogovorjenem terminu. Bolnišnica je decembra dobila poslovilni prostor, kjer se lahko svojci dostojno poslovijo od preminulega. V naslednjem tednu bomo za najmlajše paciente po enoletnem premoru zaradi covida spet organizirali prihod dedka Mraza, ki bo priplezal po dimniku,” so sporočili iz Splošne bolnišnice Murska Sobota.

Pričetek gradbenih del

V začetku prihodnjega leta bodo začeli graditi in obnavljati. “Obnovili bomo kletne prostore Internega oddelka, uredili odsek za dializo ter uredili in razširili nekdanjo stavbo za ginekologijo za potrebe negovalnega oddelka bolnišnice. V bolnišnici smo ponosni na dosežek zdravnika Luke Roškarja, ki je konec novembra na Medisovem mednarodnem natečaju za medicinske raziskave (International Medis Awards for Medical Research 2021) prejel nagrado za znanstvenoraziskovalni dosežek na področju ginekologije. Vse prebivalce Pomurja še naprej pozivamo, da ravnajo odgovorno, upoštevajo vse preventivne ukrepe ter se cepijo proti covidu-19,” so še sporočili.