Tudi tokrat zbirajmo zamaške za Marka, ki ima cerebralno paralizo

Tudi tokrat zbirajmo zamaške za Marka, ki ima že od rojstva cerebralno paralizo. Ker se v toplih dnevih in tudi predvsem poleti kar nekajkrat poveča uporaba plastenk, je to več kot odlična priložnost za tovrstno dobrodelno akcijo. Zbirna mesta so v Lendavi, Turnišču in Murski Soboti.
Tudi tokrat je organizirana zbiralna akcija zamaškov tetrapakov, plastenk, čistil, kozmetike, … za dobrodelni namen. Tudi letos namreč zbiramo zamaške za Marka, ki že od rojstva trpi za za cerebralno paralizo. Še posebej težko je za Marka bilo v mesecu marcu, ko je bil zaradi nenehnih infektov – viroz primoran opustiti kar nekaj terapij. Te so trajale od lanskega oktobra. Na žalost je kmalu za tem Marku začela nagajati še ščitnica.

Mark

Šestletni Mark iz Maribora ima že od rojstva cerebralno paralizo, zaradi katere ne more hoditi. In da bi nekoč lahko shodil, mu pomagajo s posebnimi terapijami. Ker pa teh terapij potrebuje zelo veliko, zanj zbirajo zamaške. Ena tona zamaškov prinese 300 evrov.

V Sloveniji se na 1000 otrok dva rodita s cerebralno paralizo. Bolezen pripelje do zakrčenja mišic in s tem deformacije sklepov. Le redki starši pa lahko svojemu otroku omogočijo samoplačniške terapije, ki pomagajo pri napredku in razvoju otroka. Zato je tudi družina šestletnega Marka javnost zaprosila za zbiranje plastičnih zamaškov, s katerimi si bodo pomagali pri plačevanju terapij, pripomočkov in prehrane. Ti mesečno znesejo preko tisoč evrov.

Zbiralna mesta:

– Lendava, Tomšičeva 43 (Hóbor)
– Turnišče, OŠ Turnišče,Prešernova ulica 2
– Murska Sobota, Pokrajinska in študijska knjižnica Murska Sobota, Zvezna ulica 10