Tudi to je zaznamovalo včerajšnji prvi krog lokalnih volitev …

Vse od neustreznih obvestil o lokalnih volitvah, pa do padca našega spletnega strežnika zaradi ogromnega navala med 19.00 in 20.00 uro. Tudi to so minule lokalne volitve, ki bodo svoj epilog prejele šele drugega decembra.
Včerajšnje lokalne volitve, katere smo z vso resnostjo in s podrobnim ažuriranjem čez dan spremljali tudi v uredništvu našega spletnega portala, so pokazale marsikaj. Volilna udeležba je bila višja kot leta 2014, bila je 52,22 -odstotna, naš spletni strežnik je med 19.00 in 20.00 uro “pokleknil” zaradi izjemnega obiska (situacijo smo nemudoma reševali preko telefona), med drugim pa smo bili tudi prvi, ki smo -v sodelovanju z občinsko volilno komisijo, objavili to kar ste naši bralci želeli, izide lokalnih volitev, ki so Dejana Süča in Janeza Magyara ponesli v drugi krog.

Zaplet z obvestili

Lendavčani, ki so lahko svoj glas oddali na volišču Lendava II, so v svojih obvestilih prejeli lokacijo volišča različno v obeh jezikih. V Slovenskem jeziku je kot volišče bila navedena nekdanja Dvojezična osnovna šola II Lendava, v madžarščini pa Glasbena šola. Kako je do napake prišlo ni znano, se pa je ta najbrž zgodila zaradi nedoslednosti pristojnih. No, prava informacija je bila volišče Dvojezična osnovna šola II Lendava.

Nekoliko začudeni so bili tudi prebivalci Dolgovaških goric, ki so na volitve bili vabljeni v vaški dom, ki ga več ni (Vaški dom v Dolgovaških goricah). Na lokaciji slednjega se sedaj nahaja razgledni stolp Vinarium, vsi volilni upravičenci pa so svoj glas brez težav lahko oddali v prostorih vaškega doma v Dolgi vasi.

“Pokleknil” tudi spletni strežnik

V minulih šestih mesecih v uredništvu spletnega medija Lendavainfo.com beležimo izjemen obisk, ki je bil še posebno izrazit v minulih dveh mesecih. Včeraj med 19.00 in 20.00 uro so naše storitve bile v popolnem izpadu, saj je zaradi prevelikega navala “pokleknil” spletni strežnik. Kot zanimivost naj dodamo, da smo tik pred težavami (to je bilo okrog 19:03) beležili tudi po 600 klikov v sekundi. Po hitri intervenciji smo sprostili dodatne kapacitete in spletna stran je bila znova dosegljiva.