Tudi to je turistična ponudba Pomurja!

Spletna platforma Airbnb, namenjena oddajanju sob, stanovanj in celo celih hiš v kratkotrajni najem, hitro postaja glavni pripomoček turistov in popotnikov pri iskanju prenočišča. Njena priljubljenost s pestrostjo ponudbo raste tudi v Pomurju.
Izbira nočitev in število najemodajalcev v regiji sta se v zadnjih mesecih močno povečala in tudi cenovni razpon ponudbe je danes precejšen. Lahko so to tudi poceni in zanimiva prenočišča, a omenjena platforma ponuja tudi takšne, ki izstopajo in so primerna za tiste, ki si zaželijo malo več “luksuza”. Preverili smo, katera prenočišča v Pomurju so najdražja in kaj ponujajo. Trije najdražji so v Prlekiji, naslednji trije pa v Prekmurju.

Vila v Banovcih: Največ je za eno noč potrebno odšteti v Banovcih, kjer lahko najamete vilo imenovano Sončna hiša. Cena za eno noč znaša 850 evrov, v njej pa je lahko naenkrat kar dvanajst gostov. Sončna hiša ima pet luksuzno opremljenih spalnic in kopalnic ter ponuja “navdušujoče in popolno bivanje”.

Vila v Križevcih pri Ljutomeru: Na drugem mestu prav tako najdemo vilo. V Križevcih pri Ljutomeru lahko najamete Vilo Izabela, na noč pa boste morali odšteti 590 evrov. Vila ima šest spalnic in dve kopalnici, primerna pa je za enajst gostov hkrati. V luksuzni vili med drugim najdete tudi tudi savno in sobo za biljard, za “rent a car” pa sta vam na voljo vozili Tesla in Porsche.

Glamping v Mali Nedelji: V Glampingu Sončna dolina v biotermah Mala Nedelja vam je na voljo privatna hišica, ki sprejme največ šest gostov, ima tri spalnice in kopalnico, za nočitev pa je potrebno odšteti 315 evrov. Kot pravijo, boste pri njih spoznali občutek, kakšno naj bi življenje pravzaprav bilo.

Ranč v Kamovcih: V Kamovcih na Goričkem lahko prenočite na ranču, ki je opremljen s starinskim pohištvom iz zasebne zbirke, za eno noč pa je potrebno odšteti 250 evrov, hkrati pa lahko prenoči osem oseb. Kot so zapisali, boste pri njih pozabili na vsakdanjo naglico in uživali v preprostih stvareh.

Glamping v Mali Nedelji

Koča v Moravskih Toplicah: Za 220 evro na noč lahko najamete kočo Podlipje v Moravskih Toplicah, kjer lahko prenoči največ osem oseb naenkrat. Vila ponuja tudi savno in jacuzzi na prostem, ponuja pa vam sproščeno preživljanje večernih ur bo kaminu, ki pričara domače vzdušje.

Koča v Berkovcih: Tudi v Berkovcih lahko najamete celotno kočo, ki je prav tako primerna za osem oseb hkrati, za eno noč pa je potrebno odšteti 200 evrov. Kot so zapisali boste pri njih lahko uživali v miru in tišini ter se nadihali svežega zraka.

Poleg najdražjih oziroma najbolj luksuznih so v Pomurju tudi cenovno zelo dostopne nastanitve, a tudi izstopajoča in najzanimivejša prenočišča. In nismo bili razočarani. V Pomurju lahko čas zavrtite nazaj, oddih poiščete sredi vinogradov ter spite kot graščak ali celo kot hobit – pod zemljo.

Počitniška koča: V Iljaševcih oziroma Križevcih pri Ljutomeru k obisku vabi lesena počitniška koča. V majhni, domiselno opremljeni hišici se nahaja enoposteljna soba na 55 kvadratnih metrih s kopalnico, ki sprejme dva gosta. Nudi še jacuzzi in IR savno, njena posebnost pa je edinstveno oblikovana streha.

Počitniška koča: Za ljubitelje rustike in vse, ki iščejo umik oziroma večjo mero zasebnosti, je tukaj idilična počitniška koča na Kukeču. Stoji na vrhu griča, obdana z gozdom in 20.000 kvadratnimi metri s travniki posejane zasebne posesti. S kar petimi spalnicami na skupno 251 kvadratnih metrih lahko prenoči 15 gostov. Na voljo je 13 postelj. Nastanitev očara predvsem s tradicionalno notranjo opremo. Glavno poslopje, ki šteje 150 let, v celoti sloni na lesenih tramovih, tradicionalno ometanih z blatom, v skladu s takratnimi arhitekturnimi standardi na podeželju. Za osvežitev in zabavo skrbi zunanji bazen v izmeri 32 kvadratnih metrov.

Zemljanka: Če vas zanima, kako živijo hobiti na Štajerskem, poskusite Apartma Zemljanka na Šafarskem. Prostore, prekrite z zemljo, zaznamujejo povsem naravni materiali, predvsem les in glina. Ročno izdelane kose opreme prežema kreativnost in ljubezen do narave, poseben pečat pa objektu dajejo še bližnji bio nasadi jablan in borovnic. Oaza miru z dvema posteljama in eno kopalnico sprejme štiri goste.

Vintage apartma: Prisegate na čar preteklosti? Potem vas v Gornji Radgoni čaka ličen apartma v vintage stilu, ki ga je okusno opremila notranja oblikovalka. Stanovanje na 110 kvadratnih metrih premore tri spalnice, štiri postelje in eno kopalnico, sprejme pa osem gostov.

Grad na Goričkem: Spite lahko tudi kot pravi graščak. Pri Gradu namestitev ponuja graščina na vulkanskih kamninah, obkrožena s stoletja starimi drevesi. Cena vam ob sami nastanitvi prinaša tudi vodeni ogled gradu, obisk vinske kleti in brezplačen najem kolesa.

Glamping – vinograd: Mir in idilo lahko poiščete še sredi vinogradov v Ivanjkovcih. Tamkajšnji glamping združuje najboljše obeh svetov – udobje hotela in pristen stik z naravo, značilen za kampiranje. Naravni materiali mobilni hišici dajejo toplino, z lesene terase pa se odpira osupljiv razgled na bližnje trte. Enoposteljna hišica s kopalnico sprejme dva gosta.

Secret wellness: Skriti wellness v Bodoncih medtem ob prenočitvi poskrbi še popolno doživetje wellnessa za celotno družino. Ponuja namreč sproščujoče savne in bazen ter prijetno, senčno teraso. Kapaciteta znaša šest oseb.

Airbnb je sicer spletna platforma, ki uporabnikom ponuja prek milijon zasebnih domovanj po svetu. Gre za rezervacijsko stran, kjer gosti namesto hotelske sobe rajši najamejo zasebno nastanitev. Vse več Slovencev se odloča da svoja stanovanja, apartmaje ali sobe oddaja preko Airbnb. V Sloveniji se na portalu Airbnb oddaja že približno 6.000 postelj. Lani je Airbnb registriral 67.000 prihodov gostov v Slovenijo, ki so spali v nastanitvah, ki jih ponujajo Slovenci. V letošnjem letu je ta številka bistveno višja. Gosti najemajo nastanitve preko Airbnb, ker jim sama nastanitev nudi večji občutek sproščenosti in domačnosti, hkrati pa so v tesnejšem stiku z domačini, lokalno hrano in s kulturo. Airbnb je odličen prodajni kanal za vse sobodajalce, ki že oddajajo svoje apartmaje, sobe, suite npr. preko Booking.com sistema, saj si povečajo možnost oddaje in zaslužka zaradi nižje provizije, ki jo ponudnikom zaračunajo.