Tudi nastanitveni center v Lendavi bo stal najverjetneje še pol leta

Po tem, ko smo predvčerajšnjim poročali o zamenjavi šotorov v nastanitvenem centru v Lendavi na Industrijski ulici, je Vlada RS na včerajšnjem 113. rednem zasedanju sprejela sklep, da bo nastanitveni center tudi v Lendavi stal še najbrž pol leta.

Vlada je na včerajšnji seji sprejela Spremembo sklepa Vlade RS z dne 28. junija 2016 o vzdrževanju začasnih nastanitvenih centrov za migrante v pripravljenosti. S tem sklepom je bila določena podlaga za vzdrževanje začasnih nastanitvenih centrov na lokacijah v Dobovi, Šentilju, Lendavi in na Vrhniki v pripravljenosti, in sicer do 31. decembra 2016.

Glede na trenutno stanje migracijskih tokov je vlada mnenja, da je smiselno vzdrževanje začasnih nastanitvenih centrov podaljšati še za šest mesecev, in sicer do 30. junija 2017.

Zamenjava šotorov bo traja še jutri

Ministrstvo za notranje zadeve je minuli ponedeljek pričelo z zamenjavo šotorov. Razlog za zamenjavo naj bi, po neuradnih podatkih bil najem cenovno ugodnejših šotorov, z zamenjavo pa se kapaciteta begunskega centra ne bo povečala in tudi ne zmanjšala. 600 oseb torej ostaja kapaciteta, zamenjavo pa naj bi opravili do 9. decembra.