Tudi letošnji božič bo, kot kaže, zelen

Tudi letošnji božič ne bo bel. Prav v naših krajih obstaja najmanjša možnost za snežne padavine, katerih verjetnost je, sodeč po izračunih, manjša od 10%. Prav kljun “kokoši” ima, zanimivo, enako možnosti za snežne padavine kot Primorska.




Bel božič bo za večino ostal le lepa želja. Verjetnost, da bo po nižinah snežna odeja debela vsaj 10 centimetrov, ni prav velika, zato je že danes jasno, da bo tudi letos božič po nižinah zelen, napovedujejo vremenoslovci Agencije RS za okolje. ARSO je med drugim izdal referenčno sliko, ki domneve zelenega božiča tudi potrjuje. Kot je moč videti, tudi naše območje sodi med tista, kjer belega božiča skorajda zagotovo ne bo.

Arso za konec tedna napoveduje suho in delno jasno vreme. Kot napovedujejo, bo v petek in soboto delno jasno z občasno povečano oblačnostjo. Ponekod po nižinah se bo zadrževala megla ali nizka oblačnost. V nedeljo bodo naši kraji na robu anticiklona, ki se bo nahajal nad zahodno Evropo in Sredozemljem. Nedelja bo tako večinoma jasna. Zjutraj bo po nekaterih nižinah megla, ki se bo čez dan razkrojila. Toplo bo.

V začetku prihodnjega tedna se bo pooblačilo

V ponedeljek se bo na zahodu in v osrednjih krajih pooblačilo, bolj jasno bo na vzhodu države. Na zahodu lahko rahlo rosi ali dežuje. Podobno vreme bo tudi v torek in sredo. Jugozahodni veter se bo krepil. Na zahodu države bo začelo deževati. Dež se bo v četrtek okrepil in razširil na vso državo. Ohladilo se bo.

VIDEO: Zgodovina: Višina snežne odeje