Tretjina prvenstva se zaključuje, Nafta 1903 jutri doma proti Dekanom

Lendavska Nafta 1903 bo po porazu in remiju jutrišnji popoldan iskala nove točke za kakšno mesto višje. V Lendavo tokrat prihajajo Dekančani, mesta za napake pa ne bo, saj se z jutrišnjim srečanjem zaključuje prva tretjina prvenstva, borba za točke pa bo vse bolj agresivna.
Lendavčani so z zgolj točko na zadnjih dveh tekmah izgubili stik z vodilnimi Radomljami, Nafti 1903 pa je pobegnila tudi Krka. Modri so po domačem porazu z Brežicami gostovali pri Dobu, kjer so kar trikrat zaostajali, v drugem polčasu tudi za dva zadetka, na koncu pa so z goloma Meshacka in Oštreka prišli do točke. V soboto pod lendavske griče prihaja Jadran. Dekančani se po devetih krogih trenutno nahajajo na zadnjem mestu prvenstvene tabele z izjemno slabim izkupičkom, priborili so si zgolj pet točk, med tem, ko so Lendavčani na petem in imajo tokrat možnost skočiti mesto ali celo dve višje.

Nafta 103 bo tudi tokrat nastopila v popolni postavi, med tem, ko bosta pri gostih manjkala dva igralca. To sta Zyba Adem in Ščulac Alen. Oba imata namreč zavidljivo bero rumenih kartonov. Srečanje si bo tudi tokrat lahko ogledalo največ 400 gledalcev, vstopnice pa bodo na voljo dve uri pred pričetkom srečanja na glavnem vhodu.

Dekančani v zadnjih tednih sicer ne najdejo recepta za prekinitev serije porazov, izgubili so pet zaporednih srečanj. V devetem krogu so se v Dekanih veselili Ptujčani, edina zmaga Jadrana pa že mesec in pol. Primorci so bili ob odprtju sezone uspešni v Šmartnem ob Paki. Nafta je doslej dobila vseh pet medsebojnih obračunov v 2. SNL. Se bo torej lendavska serija nadaljevala tudi v soboto?