Trenutno se nahajamo v letošnjem tretjem vročinskem valu

Včerajšnjo nedeljo se je pričel letošnji tretji vročinski val. Temperature do 30 stopinj Celzija, pa tudi nad omenjeno številko bodo “na sporedu” čez celoten teden, najtoplejši dan tedna pa bo jutrišnji torek.
Čeprav so meteorologi napovedovali da bo najtoplejši dan trenutnega tretjega vročinskega vala včerajšnja nedelja, pa zadnje napovedi kažejo, da bo najtopleje prav jutri. V torek bomo, kot kaže, izmerili 33 stopinj Celzija, nebo pa bo, za razliko od včerajšnjega dne, popolnoma brez oblačka. Tako bo tudi ves teden ki je pred nami, saj vročina do vikenda ne bo popustila. Jutranje temperature bodo sveže, gibale se bodo okrog šestnajstice.

Je pa tretji letošnji vročinski val že pred avgustom presegel lanske temperaturne dni nad 30 stopinjami Celzija, a da se bomo tokrat znova pošteno potili, gre pripisati vročemu afriškemu zraku, ki bo danes oziroma jutri dosegel naše kraje. Omenjeni vroč afriški zrak je sicer našo državo dosegel le obrobno. Precej vroče bo denimo v Nemčiji, pri nas pa bomo temperaturno povprečje presegli za 5 stopinj Celzija. Reke, jezera, morje, pa tudi ribniki in gramoznice se bodo tako znova spremenile v priložnostna kopališča. Previdnost seveda ne bo odveč!