Trčenje 31-letnega tovornjakarja in motorista v Vučji vasi: 31-letnik se pogaja za alternativno sankcijo

Pomurski policisti so bili tistega toplega dne ob 16.25 uri obveščeni o hudi prometni nesreči, ki se je zgodila izven naselja Vučja vas pri uvozu na Pomursko avtocesto v smeri Murska Sobota — Maribor, v kateri sta bila udeležena voznik tovornega vozila in motornega kolesa. Motorist je življenje izgubil, 31-letnik pa se s sodiščem pogaja za alternativno sankcijo.
Sodnica okrožnega sodišča Murska Sobota, Natalija Goldinskij Husar je pred dnevi razpisala predobravnavni narok zoper Samirja Čuljka iz Srbije, saj ga je želela pobarati ali se čuti krivega za smrt 31-letnika iz Prlekije, ki je lani pomladi, kot motorist umrl v trčenju z njegovim tovornjakom. Toda od tega ni bilo nič, saj je obtoženi Čuljak sodišče obvestil, da se s tožilstvom v Murski Soboti “pogaja o priznanju delne krivde, v zameno za alternativno prestajanje kazni.” Tukaj naj bi šlo za družbeno koristno delo in zato naj bi si Čuljak urejal bivanje v Sloveniji ter si menda išče tudi službo, kazensko sankcijo pa bi izvajal izven delovnega časa. In ko bo vse dogovorjeno se bo sodnica odločila, ali so izpolnjeni pogoji za končanje postopka že na predobravnavnem naroku.

Do takrat pa se kaže spomniti, kako izjemno žalostno se je v Vučji vasi, nedaleč od Križevcev pri Ljutomeru končal četrtek, 18.6.2020, ko je v prometni nesreči umrl motorist, 31-letni domačin Matej Osterc, iz omenjene vasi. Pomurski policisti so namreč bili tistega toplega dne ob 16.25 uri obveščeni o hudi prometni nesreči, ki se je zgodila izven naselja Vučja vas pri uvozu na Pomursko avtocesto v smeri Murska Sobota — Maribor, v kateri sta bila udeležena voznik tovornega vozila in motornega kolesa. Trčenje je bilo tako silovito, da je motorist obležal na cestišču in zdravnik je na kraju lahko samo potrdil njegovo smrt. “Z ogledom kraja prometne nesreče je bilo ugotovljeno, da se je voznik tovornega vozila, državljan Srbije, pripeljal iz smeri Radencev in zavijal levo na avtocesto v trenutku, ko se je iz nasprotne smeri pravilno pripeljal 31-letni voznik motornega kolesa in trčil v tovorno vozilo. Voznik motornega kolesa je na kraju podlegel poškodbam,” je po končanem ogledu kraja nesreče potrdila tiskovna predstavnica PU Murska Sobota, Suzana Rauš.

Kraj prometne nesreče sta si sicer takrat ogledala tudi dežurni preiskovalni sodnik Stanislav Jug, v prisotnosti okrožne državne tožilke Manuele Frumen. Odrejena je bila tudi sodna obdukcija, v vsakem primeru pa je zoper povzročitelja prometne nesreče podana kazenska ovadba za kaznivo dejanje povzročitev prometne nesreče iz malomarnosti. Po 2. odstavku 323. člena KZ-1 RS, grozi srbskemu državljanu do osem let zapora, predvidena pa je tudi prepoved vožnje motornega vozila, a je očitno, da se je vse skupaj nekoliko omililo, saj je že na kraju nesreče bilo slišati, da niti tovornjakar nesreče ni mogel preprečiti.