Tragično: Gornja Bistrica: Padel s češnje in umrl

Kot je bilo danes zjutraj moč prebrati v kroniki pomurskih policistov, je bil na območju PP Lendava obravnavan tragičen dogodek in sicer padec z drevesa s smrtnim izidom v naselju Gornja Bistrica.
“Na območju policijske postaje Lendava so policisti obravnavali padec moškega s češnje s smrtnim izidom. Z ogledom kraja je bila tuja krivda izključena,” so v kroniki pomurskih policistov zapisali danes zjutraj v poročilu preteklega dne na PU Murska Sobota. Po neuradnih a zanesljivih informacijah se je tragična nezgoda pripetila v naselju Gornja Bistrica. Zdravnik nujne medicinske pomoči Zdravstvenega doma Lendava je žal lahko potrdil le smrt moškega, starega nekaj manj kot 60 let.

Po neuradnih a zanesljivih informacijah se je nezgoda zgodila po tem, ko je moški splezal na češnjo ter iz še neznanega razloga s slednje zgrmel na tla. Moškega je negibnega ob hiši našel sosed. Po pričevanju bi se naj nesrečnik želel odvleči v hišo, morda celo priklicati pomoč, a je med potjo omagal in obležal. Ostale podrobnosti dogodka zaenkrat še niso znane.

O nevarnosti padcev z dreves opozarjajo tudi v murskosoboški splošni bolnišnici

“V Sloveniji so poškodbe vodilni vzrok umrljivosti otrok, mladostnikov in odraslih do 40. leta starosti, hkrati pa so tudi eden glavnih vzrokov za izgubo zdravih let življenja zaradi prezgodnjih smrti ter zmanjšane zmožnosti in/ali invalidnosti. K izgubi zdravih let življenja največ prispevajo nezgode v prometu, padci in zastrupitve. V obdobju, ko se začenja sezona češenj v soboški bolnišnici pozivamo, da so obiralci sadja pazljivi pri plezanju na drevesa, pozorni naj so na lomljivost vej.

Posebej pozivamo starejše ljudi, da ne plezajo na drevesa. Pri padcih z dreves gre običajno za izjemno težke poškodbe, kjer je povprečna starost poškodovancev oziroma nabiralcev več kot 70 let. In kljub temu, da se starejšim ljudem zdi škoda, da sadje zgnije, je veliko boljše, da ostanejo nepoškodovani,” so sporočili.