To so nastopajoči na letošnjem Pomurskem poletnem festivalu

Društvo Štrk Slovenija razkriva osrednji program Pomurskega poletnega festivala, ki bo v Veliki Polani od 28. julija do 04. avgusta 2018, že 23. leto zapored, v 8. dneh združil privržence najrazličnejših glasbenih žanrov, športne in kulinarične navdušence, ljubitelje gledališča in nasploh vse tiste, ki znajo užiti življenje na polno ter tako omogočil nepozabna poletna doživetja vsem generacijam.
Najdaljši festival v Pomurju

“Pomurski poletni festival bo potekal od sobote do sobote, celotna programska zasnova pa je tako barvita, da bo gotovo navdih vsem, ki si želijo na kreativen, družaben in sproščen način preživeti delček poletja,” sporočajo organizatorji in ob tem obljubljajo, da bodo zelo kmalu znana vsa presenečenja in novosti, ki bodo dopolnjevale festivalsko doživetje.

Na oder PPF-ja bodo stopili prvič

Dubioza Kolektiv, kultna balkanska, ska, punk, reagge in rock zasedba je koncertirala na vseh največjih festivalih v Evropi in v anale svojih aktivnosti vpisala tudi nemalo odmevnih turnej po svetu. Prekmurci že četrto leto do skupine gojimo posebne emocije, saj je njen član tudi Jernej Šavel, ki prihaja iz naših krajev.

Visoka energija, pronicljiva besedila ter izjemni odrski nastopi so temelj slikovitih koncertov, življenjski nazori, besedila in zgledi pa povezujejo občinstvo po svetu. Tradicionalne glasbene oblike zaznamuje posebna perspektiva, ki se je brusila skozi čas in je nabita z visoko stopnjo pozitivnosti. Ta zadane kot sveži zrak!

Vsem, ki so odprti za izkušnje, koncert lahko spremeni pogled na življenje. Poleg skupine Dubioza Koletiv, fenomena sodobnega časa, bodo na odru Pomurskega poletnega festivala prvič nastopili tudi: Jelena Rozga, Klapa Rišpet, Hišni ansambel Avsenik, Barabe in Nina Donelli. Po odlično koncertno doživetje pa se med vas, zvesto festivalsko občinstvo, vračajo: Vlado Kreslin, Riblja Čorba in Siddharta.