To so najboljše športnice in športniki minulega leta v Murski Soboti

Na tradicionalni prireditvi “Športni dosežki minulega leta” sta minuli petek župan dr. Aleksander Jevšek in predsednik Športne zveze Murska Sobota Andrej Gomboši podelila priznanja najboljšim športnicam, športnikom in ekipam v Mestni občini Murska Sobota. Dogodka se je udeležil tudi mag. Darko Repenšek, vodja Direktorata za šport na Ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport, ki je čestital športniku in Mestni občini Murska Sobota obljubil pomoč pri pridobivanju sredstev za investicije v športno infrastrukturo.

Najboljši športniki v šolskem športu so športna gimnastičarka Maja Čopi, košarkarica Blaža Čeh, judoist Vid Lunežnik in strelec Jure Sočič. Najbolj športni šoli v letu 2016 sta bili Osnovna šola I in Osnovna šola IV Murska Sobota.

V kategoriji športni dosežki v športu invalidov sta priznanji prejela igralec goalbala Boštjan Vogrinčič in košarkar Damjan Šebjan.

Najboljša športnica je športna gimnastičarka Asja Benčec, ki je zasedla prvo mesto na državnem prvenstvu v skokih na veliki prožni ponjavi 2017. Na drugem mestu je športna plesalka Tjaša Gazdag, ki je ena najuspešnejših plesalk disco danca v Sloveniji. Tretje mesto je pripadlo karateistki Fioni Zečiri.

Najboljši športnik v naši občini leta 2016 je rokoborec Jure Kuhar, ki se z rokoborbo ukvarja že 25 let in je najboljši slovenski rokoborec zadnjih 10 let. Na drugo mesto se je uvrstil kikboksar Tilen Džafić, ki je državni prvak leta 2016 na tretje pa odbojkar Gorazd Flisar.

Najboljša športna ekipa med posamičnimi športi je Rokoborsko društvo Sobota, ki deluje že 40 let in dosega odlične rezultate na domačih in mednarodnih tekmovanjih. V letu 2016 so tekmovalci Sobote osvojili kar 93 medalj. Član društva je tudi Stanislav Šernek, ki je sodil na Olimpijskih igrah RIO 2016. Na drugem mestu je Plesni klub Zeko, ki je s svojimi plesalci v letu 2016 na različnih tekmovanjih rekordno število naslovov in medalj. Na tretjem mestu je Šahovsko društvo Radenska – Pomgrad Murska Sobota.

Najboljša ženska ekipa med kolektivnimi športi je Ženski košarkarski klub Pomurje, drugo mesto je zasedel Ženski odbojkarski klub Sobota, tretje pa Namiznoteniški klub Sobota s svojo žensko ekipo.

Najboljša moška ekipa med kolektivni športi je Odbojkarski klub Panvita Pomgrad, drugo mesto je pripadalo Društvu nogometna šola Mura, tretji je Košarkarski klub Radenska Creativ.

Prireditve se je udeležil tudi akrobatski pilot Peter Podlunšek, ki je prejel posebno priznanje za dosežke v razredu Master svetovnega prvenstva Red Bull Air Race.