To je tat, ki je izpred lendavske srednje šole odtujil osebni avtomobil

Pred nekaj dnevi je na našem območju prah dvignila tatvina šele tri dni starega osebnega avtomobila, šlo je za Hondo Civic letnik 2016. Policija je objavila fotografijo nepridiprava, ki pa se je kot kaže najprej odpravil v prostore Dvojezične srednje šole v Lendavi.
“Včeraj, okrog 13.30 ure je bil s parkirnega prostora pred Dvojezično srednjo šolo v Lendavi odtujen osebni avtomobil znamke Honda Civic 1,6 kovinsko sive barve, letnik 2016 registrskih številk MS NC-382,” je 15. decembra medijem sporočila policijska uprava Murska Sobota. Včeraj je omenjena policijska uprava poslala še fotografijo varnostnih kamer, ki kažejo, da se je storilec pred ropom podala v prostore srednje šole.

Kaj je storilec počel v prostorih Dvojezične srednje šole v Lendavi preden je odtujil osebni avtomobil eni izmed tam zaposlenih učiteljic je sedaj težko sklepati, a vse kaže na to, da je morebiti storilec enostavno šel po ključe osebnega avtomobila in se iz parkirnega prostora preprosto odpeljal. Vse to so seveda zgolj domneve, saj se pri ravno tej kraji odpira kopica drugih vprašanj, na katera pa si lahko odgovorimo le s težavo.

Kradli tudi v Murski Soboti

Tatovi pa se niso lotili le osebnega avtomobila v Lendavi, temveč tudi kombiniranega vozila v Murski Soboti. Predvčerajšnjim je bil med 5.30 in 7.38 uro na ulici Štefana Kovača 22 v Murski Soboti odtujen kombi VW Transporter, bele barve, letnik 2007, registrskih številk MS R2-772. Vozilo ima na steklu pokrova prtljažnika nad znakom VW nalepljene štiri nalepke (slika), na obeh prednjih blatnikih pa sta nalepki z napisom POSEDI.

Za oba primera seveda velja: Vse, ki bi karkoli vedeli o ukradenih vozilih policija naproša, da to sporočijo na najbližjo Policijsko postajo, ali na telefonsko številko 113 ali anonimni telefon policije 080-1200.