Tisoč orhidej za tisoč zdravstvenih delavcev v regijski bolnišnici

Iz podjetja Ocean Orchids iz Dobrovnika bi morali tudi letos poslati v Vatikan orhideje za okrasitev tamkajšnje bazilike svetega Petra. Zaradi znanih razlogov bo bazilika tokrat brez rož, zato pa jih bo tisoč krasilo domove zaposlenih v Splošni bolnišnici Murska Sobota. Ti so se darila zelo razveselili, prav tako pa bodo veseli, če jim boste podarili doma izdelane zaščitne maske, saj jim bodo prišle zelo prav.
Po besedah vodstva bi v bolnišnici poleg opreme in kirurških mask prav prišle tudi “doma sešite” maske. Uporabili bi jih v nemedicinskih službah in na tak način pripravili kirurške maske. Če kdo ustvarja, ima voljo, material in čas, bomo za vsako masko zelo hvaležni.

Po besedah Romana Ferenčaka, direktorja Ocean Orchids, kjer letno vzgojijo po eno orhidejo na vsakega Slovenca, so jih podarili zdravstvenim delavcem za moralno podporo pri njihovem delu, saj imajo ključno vlogo pri spopadanju s koronavirusom Sars CoV-2.

“Vsi si želimo, da bi bili pri tem uspešni in da bi se stanje čim prej normaliziralo, saj je to pomembno za vse nas – kot posameznike in seveda tudi za podjetja, naše darilo pa je skromen prispevek k temu,” pravi Ferenčak. Pred letom dni so iz Dobrovnika odpeljali v Vatikan več kot 300 orhidej, ki so za velikonočne praznike krasile baziliko, in tako prvič namesto nizozemskih za oltarno cvetlično okrasje uporabili orhideje iz Slovenije.

Oltar sta okrasila priznana slovenska strokovnjaka za floristiko in hortikulturo Sabina Šegula in Peter Ribič.