Testiranje na SARS-COV-2: “Dejanja posameznika se odražajo na zdravju celotne skupnosti”

Na pobudo župana Občine Lendava Janeza Magyarja je v Lendavi predzadnji dan lanskega leta prvič potekalo testiranje s hitrimi testi za covid-19. Za testiranje potrebujete kartico zdravstvenega zavarovanja in osebni dokument.
Če se testiranja na SARS-COV-2 niste udeležili včeraj, se ga vnovič lahko prihajajoči ponedeljek. Lokacija ostaja ista, Center za zaščito in reševanje, na odvzem brisa se ni treba posebej naročati, namenjeno pa je posameznikom, ki nimajo simptomov okužbe in niso v izolaciji oziroma karanteni. Testiranje poteka pod organizacijsko taktirko Zdravstvenega doma Lendava, Občine Lendava in štaba Civilne zaščite Občine Lendava. Testiranja potekajo vsak ponedeljek in petek od 11. do 14.3 ure. Za testiranje potrebujete kartico zdravstvenega zavarovanja in osebni dokument.

Rezultat testa je znan v približno 15 minutah, posameznik pa bo o rezultatu izvida obveščen s sms-sporočilom. Če ste na testu pozitivni, pojdite domov in se nemudoma izolirajte. Doma kontaktirajte svojega izbranega zdravnika. “Dejanja posameznika se odražajo na zdravju celotne skupnosti, zato pozivamo vse, da izkoristite priložnost za testiranje, kajti tudi s tem dejanjem bomo v najkrajšem možnem času zajezili epidemijo in se čim prej vrnili v normalno življenje.” Občina Lendava je pozvala tudi vodstvo vseh javnih zavodov in krajevnih skupnosti, da vzpodbudijo zaposlene in krajane k testiranju v čim večjem številu.

Negativni rezultat testa naj vam ne da občutka lažne varnosti, saj ste čez dve uri že lahko pozitivni. Še naprej upoštevajte vsa priporočila,” navajajo na Ministrstvu za zdravje.