Terme Lendava: 76 delavcev v gostinstvu in turizmu že prezaposlenih

Kot kaže, se postopek prodaje Term Lendava nadaljuje. 76 delavcev v gostinstvu in turizmu je bilo pred natanko mesecem dni prezaposlenih in sicer iz Save Turizma v lani jeseni ustanovljeno podjetje Terme Lendava d.o.o.
Prodaja Term Lendava že od letošnjega januarja ni več vprašanje temveč dejstvo, saj so, spomnimo, člani na skupščini, ki se je odvila zadnje dni v januarju, podprli izčlenitev lendavske destinacije. Sledijo še zadnja dejanja v postopku prodaje Madžarom, med katera spada tudi nedavna prezaposlitev 76 delavcev v gostinstvu in turizmu v lani jeseni ustanovljeno podjetje Terme Lendava d.o.o. Štirje zaposleni iz zdravstvene dejavnosti so sicer še ostali zaposleni pri matičnem podjetju.

Položaj zaposlenih se z omenjeno prezaposlitvijo ne spreminja in ne poslabšuje, saj jim ostajajo vse pravice, kot so jih imeli do sedaj. Naslednji pomemben in najbrž tudi odločilen korak pri prodaji Term Lendava madžarskemu kupcu, državnemu podjetju Comitatus, je prenos koncesije za izrabo termalne vode. Ta se avtomatsko ne prenaša, ampak mora novi lastnik na ministrstvu za okolje in prostor zanjo zaprositi, izda pa jo Vlada.

Spomnimo: Kar devet milijonov evrov bo madžarski sklad Comitatus – Energia odštel za precej dotrajan hotel Lipa, za apartmajsko naselje Lipov gaj, avtokamp, pet hotelskih bazenov ter zemljišče v neposredni bližini hotela in še dodatnih 6 milijonov bo potrebno vložiti za popolno posodobitev hotela. Minister za gospodarstvo, Zdravko Počivalšek sicer prodaji Term Lendava madžarskemu kupcu še vedno nasprotuje, čeprav jo je potrdil nadzorni svet Save turizma, v kateri ima država posredno tudi svoje glasove (Kad in SDH).