Temperature še kar neobičajne za trenutni letni čas

Neobičajne temperature za ta letni čas se bodo nadaljevale. Temperature se bodo nekoliko pod ničlo spustile le ponoči, pa še to ne globoko in ne vsako noč.
Po pomladno toplih dneh nas je v drugi polovici noči na ponedeljek hitro prešla hladna fronta. Ker je ohladitev prišla s severozahodnim vetrom, je po nižinah večinoma le deževalo. Fronti bo sledilo nekaj sončnih dni z ne zelo hladnimi jutri in razmeroma toplimi popoldnevi. Če do konca meseca ne bo več snežilo, bo letošnja zima pri nas s snegom najbolj skromna v zadnjih desetih letih.

V pasu med Belo krajino in Pomurjem je bilo včeraj do poznega večera še suho in za ta čas zelo toplo z najvišjimi dnevnimi temperaturami do 13 stopinj Celzija. Nekoliko hladnejša fronta nas je prešla v drugi polovici minule noči, celotno državo pa so dežne padavine prešle v nekaj urah. Sneženja po nižinah ni bilo za pričakovati. Padavine so povsod ponehale zgodaj dopoldan.

Kako kaže?

V nadaljevanju tedna se bomo nahajali na vzhodnem robu anticiklona s središčem nad zahodno Evropo, kar pomeni, da bodo nad nami pihali severni vetrovi. Pričakujemo lahko precej sonca, le občasno nekoliko več oblakov in morda, predvsem na severovzhodu države, tudi kakšno kratkotrajno ploho. V torek in sredo bo marsikje še vetrovno.

V tednu, ki je pred nami, se bodo temperature pod ničlo spustile ponoči in sicer poleg minule noči še v sredo, v četrtek in v soboto. Najnižja temperatura bo -3. Sicer pa bomo čez dan izmerili med 7 in 10 stopinjami Celzija. Vreme bo sicer čez vsaki dan oblačno, kakšnih padavin pa ni za pričakovati.