Temperature bodo padle na le 10 stopinj

Če smo v minulih dneh uživali v spomladanskem vremenu, začinjenim sicer z nekaj oblačnosti in včeraj z nekaj vetra, bo že od danes naprej vse drugače. Dnevne temperature se bodo ustalile pri le desetih stopinjah Celzija.

Meteorologi napovedujejo, da se nam obetajo nižje temperature. Naše kraje bo zajel severovzhodni veter, s fronto pa prihaja tudi polarni zrak. Današnja nedelja bo najmanj prijazni dan tega tedna, popoldanske temperature pa bi lahko bile nižje od jutranjih. Nizke temperature bodo trajale čez celoten teden. Krajevno bi lahko tudi nekoliko namočil tudi dež.

V ponedeljek bo deloma sončno s spremenljivo oblačnostjo, popoldne bi lahko nastalo nekaj ploh. Še bo pihal severni veter. V noči na torek se bo zjasnilo, zjutraj bo ponekod možna slana. V torek bo spremenljivo oblačno, popoldne se bodo predvsem v zahodnih krajih pričele pojavljati krajevne padavine. Zapihal bo jugozahodni veter. V sredo bo oblačno s pogostimi padavinami.

In kaj pravi vremenska slika? Nad srednjo Evropo in severnim Sredozemljem nastaja šibko ciklonsko območje. Hladna vremenska fronta je že danes ponoči ponoči prešla naše kraje. Pred njo z jugozahodnim vetrom priteka k nam vse bolj vlažen zrak.