Televizorji med polji v Filovcih

Čeprav je do letošnjih spomladanskih očiščevalnih akcij še daleč, se ponekod z lepim toplim vremenom kažejo tudi divja odlagališča smeti, na katere so nekateri posamezniki odvrgli najrazličnejši odpadni material, ki sicer sodi v zbirna mesta za zbiranje kosovnih in drugih odpadkov.

Potem, ko so lansko leto začeli s čiščenjem melioracijskega jarka, ki teče med polji blizu vasi Filovci, in nekaj metrov stran od filovske čistilne naprave in po tem ko so očistili, požagali ter ga zložili na velik kup, je nekdo pred časom v kup drevja odvrgel tri televizijske sprejemnike. Ko so delavci iz drevja in vejevja pričeli delati sekance so na te televizijske sprejemnike tudi naleteli Slednje so za tem odstranili v naravo, kjer še vedno čakajo, da jih bo nekdo odpeljal tja kamor sodijo. Tako odpadki kazijo naravo. Najbolj bi seveda bili veseli vsi, da bi se našel lastnik teh televizorjev in bi ga lahko ustrezno kaznovali.

Jože Žerdin

  • UspavanaLendava

    Upravičeno je na storilce te svinjarije jezen vsak, ki prebere ta članek. Brez dvoma si zaslužijo ustrezno sankcijo, brez olajševalnih okoliščin.

    Se mi pa ob tem postavlja vprašanje, zakaj teh televizorjev kot vestni državljani niso mogli umakniti na temu ustrezno mesto že delavci, ki so tam iz vejevja delali sekance, oziroma fotograf zgornje fotografije/avtor zgornjih vrstic. Ne pa da televizorji “v naravi še vedno čakajo, da jih bo »nekdo« odpeljal tja kamor sodijo”. Halo ljudje, zbudite se že enkrat!!! Če ste bili že pri televizorjih, bi jih lahko tudi pobrali in odpeljali do prvega dinosa. Ali vam to ni padlo na pamet?!?! Potem bi lahko tudi to dodali v članek in tako bili vzor ostalim. Morda bi se še koga prijelo in bi v bodoče tudi on/ona pospravil/a za sabo ali celo za drugim. Zdaj pa v mojih očeh niste dosti boljši od nemarnežev, ki so naredili to svinjarijo. Žal.

    Takšni dogodki samo kažejo na to, zakaj smo tu, kjer smo. Samo jamranje in kazanje s prstom na druge nas ne bo premaknilo nikamor. Potrebna je samoiniciativnost in potrbna so dejanja, da bi stvar spremenili na bolje. Zbudite se že enkrat iz tega “zimskega spanca”, ki v Lendavi in celotnem Prekmurju že predolgo traja. Ali si upate?