Tekmovanje v 3. SNL -Vzhod se bo pričelo v soboto, 18. avgusta

Na sedežu Medobčinske nogometne zveze Murska Sobota je potekalo žrebanje tekmovalnih parov za 3. SNL -vzhod, v sezoni 2018/19. Slednja se bo začela v soboto 18. avgusta z desetimi ekipami, ki bodo igrale po trikrožnem sistemu, kar pomeni, da bodo ekipe odigrale po 27 tekem.
V jesenskem delu je predvidenih 15 krogov, in sicer med 18.8. in 24.11.2018, spomladi pa bi odigrali še 12 krogov. Seveda se kakšen jesenski krog lahko preloži na pomlad, kar je ponavadi odvisno od vremena. Kot je povedal predsednik MNZ Murska Sobota, Danilo Kacijan, ki bo mimogrede v novi sezoni tudi vodja tekmovanja v 3. SNL -vzhod, bodo v sezoni 2018/19 nastopili naslednji nogometni klubi: Odranci, Polana, Hotiza, Avto Rajh Ljutomer, Tromejnik Kuzma, Turnišče, Črenšovci, Grad, ŠNK Radgona in Veržej. Šest ekip, ki bodo zasedle od 1. do 6. mesta, si bo zagotovilo neposreden nastop v novi 3. SNL -vzhod, katero bo v sezoni 2019/20 tvorilo 14 ekip iz sedanjih severne in vzhodne tretje lige.

Hotiza z novim trenerjem

Nogometni klub z območja lendavske občine, ki bo tudi to sezono nastopal v 3. državni ligi -vzhod, je nogometni klub Hotiza. Ta se je minuli mesec že poslovil od trenerja Leona Imreja, katerega je zamenjal Boris Radoš. Iz nogometnega kluba o kakšnih spremembah igralskega kadra, razen o odhodu Saša Receka ne poročajo, v prvem krogu, ta se bo odvil 18. avgusta, pa se bodo modro-beli odpravili na gostovanje v Veržej, v drugem krogu, ta se bo odvil 25.8. pa na gostovanje v Ljutomer. Prva domača tekma sledi šele v tretjem krogu, to je 1.9., ko na Hotizo prihaja ekipa iz Grada.

Zanimivo v Veliki Polani

V Veliki Polani so se kadrovske spremembe najprej pričele pri trenerju. Kot smo že poročali, so se v polanskem nogometnem klubu po temeljitem pogovoru razšli s trenerjem Slobodanom Djurićem, med drugim bivšim trenerjem lendavske Nafte 1903, na mesto katerega je sedel strateg Antun Jukić, bivši trener nogometnega kluba Varteks iz Varaždina. V domače vrste se je po izposoji v Rakičanu vrnil Luka Car, dres NK Polana pa so kot novi igralci oblekli še: Aleksander Horvat, Andrej ŽugeljAndrej Lotrič in Sašo Recek, ki je v Veliko Polano prišel iz NK Hotiza.

Turnišče

Tudi v nogometnem klubu Turnišče večjih odhodov ne beležijo. Klub je zapustil le igralec Matjaž Tigeli. Prav drugače pa je pri prihodih. Kot prvi je zvestobo turniškemu tretjeligašu obljubil Samo Vogrinčič, ki prihaja iz NK Bakovci, naslednji pa je na izposojo v Turnišče iz murskosoboške Mure prišel Bojan Horvat. V prvem krogu prvenstva se bodo Turniščani pomerili proti ekipi iz Črenšovcev na domačem terenu. Ekipo bo še naprej vodil Denis Lutar.