Teden športa: Sprejem za predstavnike športnih društev, združenj in klubov iz občine Lendava ter Športne zveze Lendava

Da smo Slovenci športni narod verjetno ni potrebno posebej poudarjati. Ob Evropskem tednu športa ter minulem dnevu slovenskega športa je župan Občine Lendava Janez Magyar v veliki sejni dvorani pripravil sprejem predstavnikom športnih društev, združenj in klubov iz občine Lendava ter Športne zveze Lendava.
Državi zbor je junija lani 23. september razglasil za Dan slovenskega športa. Na ta dan leta 2000 je bila na olimpijskih igrah prvič zaigrana slovenska himna v zgodovini Republike Slovenije in to kar dvakrat. Slovenci smo v svoji znani zgodovini uspešni v skoraj vseh športih. Težko je našteti vse izjemne slovenske športnike ter vse športe, v katerih smo tekmovali. Slovenija je seveda brez dvoma športna velesila in glede na število prebivalcev najuspešnejša na svetu.

 Športna zveza Lendava v sodelovanju s športnimi društvi oz. klubi v tednu evropskega športa organizira dneve odprtih vrat posameznih društev. Program dejavnosti je dostopen Na tej povezavi. “Na sprejemu v mestni hiši  se je župan Janez Magyar zahvalil promotorjem športa v Lendavi za njihovo delo, jim čestital za športne dosežke ter zaželel vse dobro tudi v prihodnje. Občina Lendava z letnim programom športa uresničuje javni interes v športu. V okviru javnega razpisa za sofinanciranje programov na področju športa, ki bodo v letu 2021 izvedeni na območju občine Lendava ter sofinancirani iz proračuna, je bilo v sedmih vsebinskih sklopih dodeljenih 173.872,00 evrov. S tem Občina Lendava med drugim sofinancira delovanje športnih društev, podpira vključevanje občanov v športno rekreacijo in vključevanje otrok in mladine v športna društva, v organizirano vadbo in izboljšanje njihovih gibalnih sposobnosti ter zdrav slog življenja in promocija športa in zdravega načina življenja občanov. Srečanje v mestni hiši pa je bila priložnost tudi za predstavitev načrtovanih vlaganj Občine v športno infrastrukturo,” so sporočili iz Glavne ulice 20.

Uvod v najbolj športni teden smo včeraj popoldan obeležili tudi v občinski upravi. V okviru promocije zdravja na delovnem mestu so se zaposleni Občine Lendava in javnega podjetja Eko park na dolgovaškem nogometnem igrišču pomerili v malem nogometu, s tem pa izrazili odnos do športnega udejstvovanja in do minulega praznika. Nogometno tekmo so uspešneje zaključili zaposleni na Eko parku.