TD Dolina: Martinov pohod od kleti do kleti letos v posebni izvedbi. Ne bo vam žal!

Martinovo je v Dolini poseben praznik, saj Turistično društvo Dolina že 10 let organizira vse bolj priljubljen Martinov pohod od kleti do kleti, ki ga obišče vedno več obiskovalcev iz Slovenije in sosednjih držav. Za letos so vam pripravili novost, da ob prazniku vina ne boste ostali brez odlične dolinske kapljice!
TD Dolina tako vsako leto k sodelovanju povabi lokalne vinogradnike iz Doline, ki jih pohodniki obiščejo med pohodom. Udeleženci z unikatnimi degustacijskimi kozarci pokušajo mlada vina pri vinskih kleteh, medtem ko vinogradniki skupaj z gospodinjami pripravijo domače dobrote, ki jih ponudijo pohodnikom. Prireditev je poslastica tudi za ljubitelje kulture in etnologije, saj dogodek vsako leto popestrijo različni nastopajoči iz okoliških kulturnih društev. Vitezi vin s svojim obiskom potrdijo prizadevanja organizatorjev za ohranjanje tovrstnih dogodkov ob Martinovem. Zahvala za vsakoletno uspešno izvedeno prireditev gre lokalnim vinogradnikom in aktivnim članom turističnega društva, saj brez njihove pomoči in pripravljenosti k sodelovanju, prireditve ne bi mogli izpeljati.

Organizatorji pripravili zanimivo ponudbo!

“V petek, 6. novembra bi se odvil jubilejni 10. Martinov pohod od kleti do kleti po dolinskih gričih. Žal zaradi epidemioloških razmer v državi in po svetu dogodka ne bomo mogli izvesti v takšni obliki, kot smo načrtovali. Čeprav  pohoda ne bo, smo ljubiteljem vin degustacijo vin kljub temu omogočili. Pet vinogradnikov iz Doline pri Lendavi je pripravilo posebno polnitev svojih vin, ki smo jih skupaj z unikatnimi degustacijskimi kozarci zapakirali v lične darilne embalaže. Vsi, ki bi radi ob Martinovem popili kozarček vina ali dva, si lahko svoj poseben Martinov paket naročite domov ali prevzamete osebno v trgovini Dolinčanka v Dolini,” so sporočili.

Naročila sprejemajo na td.dolina@gmail.com, po telefonu na 040 250 636 (Monika) ali osebno v trgovini Dolinčanka (med tednom med 7.00 in 15.00, v soboto med 7.00 in 12.00). Cena Martinovega paketa, ki vključuje 2 steklenici vina 0,25l ter unikatni degustacijski kozarec znaša 9 eur.

“Tokrat bomo vina poskusili doma, a upajmo, da se bomo naslednje leto lahko skupaj podali na jubilejni 10. Martinov pohod »od kleti do kleti«. Med vsemi, ki boste  na družbenem omrežju Facebook do 14. novembra delili svojo fotografijo z našim paketom in dodali #od kleti do kleti, bo naša komisija izbrala 3 najlepše, najbolj inovativne fotografije, avtorji pa bodo prejeli posebno darilo! Pa na zdravje.”

Podatki za plačilo:

Turistično društvo Dolina
Glavna ulica 29, Dolina
9220 Lendava
SI56 0234 2025 9994 138 (NLB d.d.)
Namen: Martinov paket

“Minister za zdravje opozarja: Prekomerno pitje alkohola lahko škoduje zdravju!”