Tatovi Zavodu za turizem in razvoj Lendava povzročili za kar 900 evrov škode

Zavod za turizem in razvoj Lendava je v trajanju minulega Festivala Vinarium bil oškodovan za kar 900 evrov in to po tem, ko so si nepridipravi prilastili zajeten kup opreme. Policija o pohodu nepridipravov že zbira obvestila, pri omenjenem zavodu pa so nad takšnim početjem globoko razočarani.
Zavod za Turizem in razvoj Lendava je kot glavni organizator letošnjega festivala Vinarium za potrebe izvedbe dogodkov najel oziroma v izposojo prejel določeno opremo, potrebno za izvedbo takšnega bogatega kulturno-kulinaričnega dogodka, kar festival Vinarium tudi je. Na dogodkih v sklopu festivala je bilo skupno uporabljenih 335 gasilskih kompletov, 125 senčnikov s podstavki, bograč pa se je kuhal v več kot sto kotlih. Dogodek bo, kljub številnim okusnim bogračem, ostal v spominu kot dogodek z grenkim priokusom.

Tokrat ne moremo reči, da je za grenak priokus kriva organizacija ali pa sam dogodek, temveč dejstvo, da so nepridipravi Zavodu za turizem in razvoj v času trajanja omenjenega festivala izmaknili za kar 900 evrov opreme, Romeo Varga, direktor omenjenega zavoda pa je že izrazil globoko razočaranje nad tovrstnim početjem, katerega sedaj preiskuje tudi policija. Ti sicer razpolagajo s skopimi informacijami in sicer, da so nepridipravi odtujili gasilske mize in klopi. No, če je policija v javnost posredovala skope informacije, pa so bistveno bolj zgovorni bili organizatorji.

“Po zaključenem festivalu organizator ugotavlja, da je prišlo do odtujitve določene opreme, in sicer 1 gasilska miza širine 50 cm, 5 kompletov gasilskih miz s klopmi, 8 kosov klopi in podstavek velikega senčnika. Organizator morebitne najditelje vljudno naproša, naj opremo vrnejo na naslov: Čentiba, Lendavska cesta 19 – brez kakršnih koli posledic. Informacije o okoliščinah izginulih predmetov lahko posredujete tudi na telefonsko številko 01/200 94 22 ali o tem obvestite policijo, ki o izginuli opremi že zbira podatke,” pa nam je včeraj sporočil Robert Berki iz Zavoda za turizem in razvoj.