Tako so nekateri nižjeligaši okrepili svoje vrste

V tokratnem članku se bomo dotaknili treh nogometnih klubov, ki tekmujejo v medobčinski nogometni ligi in sicer v 2. ligi. To so nogometni klubi Zvezda Dolina, Čentiba in Graničar. Slednji so svoje vrste nekoliko okrepili. Poglejmo podrobneje.

NK Graničar

Začnimo tik ob tromeji, pri nogometnem klubu Graničar iz Pince Marofa. Tukaj so postregli z najbolj svežimi informacijami o stanju v ekipi, ki je minulo sezono tekmovanje končala na četrtem mestu prvenstvene lestvice. Ekipo bodo torej letošnjo sezono okrepili: Igor Kleiderman (NK Nafta), Jernej Kiš (NK Nafta), Vedran Brda (NK Kapca), Aleksander Huzjan (NK Mostje), Goran Krajačič, Štefan Toplak in Patrick Horvat. Ekipo je zapustil Goran Goričanec, ki se seli v Gančane, v tamkajšnji nogometni klub.

Cariniki so sicer priprave na novo sezono pričeli 16.7.2106, pred njimi pa je še nekaj pripravljalnih srečanj. 30.7. se bodo v Dolgi vasi pomerili proti Domačim, 31.7. pa se bodo odpravili na nogometni turnir v Dolino. 7.8. turnir pripravljajo na svoji zelenici, 13.8. pa se na zadnjo pripravljalno srečanje odpravljajo v Jurovski Dol.

ND Zvezda Dolina

In če smo nekoliko višje že omenjali turnir v Dolini, poglejmo tudi belo-rdeče, Dolinčane, ki svoje moči proti nasprotniku merijo pod več kot 400-let starimi hrasti. Ekipa, ki je minulo sezono nanizala ne malo presenečenj, se bo precej okrepila. V ekipo so torej vstopili: Edvard KrznarDenis KošaDenis KosDenis IvanecDavor HozjanPéter Pordán, Ádám Németh in Roland Lukács. Poleg tega bosta v ekipo (najverjetneje) vstopila še Šooš Emanuel in Dario Gavrič. To pa sta igralca, ki bosta za dolinski nogometni klub ponovno zaigrala: Patrik Hozjan in Tadej Kozic. Na odgovor, ali se jima bo pridružil tudi Simon Gönc, bo potrebno še malo počakati.

Ekipo bo zagotovo zapustil izposojeni Nick Berki, negotov pa je zaenkrat še izstop Michela Bačija. Taki, ki vsaj v prvenstvu za okroglim usnjem več ne bodo tekali, so Andrej Fordan, Tomi Šooš in Gordan Gerebic.

NK Čentiba

Poglejmo še ekipo, ki je od obeh zgornjih omenjenih na koncu minulega prvenstva kotirala najvišje. Na drugem mestu prvenstvene lestvice. Na Kajzerico so za sedaj prišli vratar David Režonja iz Nafte Lendava, branilec Benjamin Varga iz Gaberja, branilec Mirza Karič iz Bosne in Hercegovine, vezist Gregor Plevel iz Gaberja in napadalec Mario Raduha iz Kapce. Klub sta zapustila vratar Jožef Vida (NK Olimpija Dolga vas) in vezist Denis Koša (ND Zvezda Dolina).

Naj vas ob tem spomnimo še, da se prvenstvo v 2. MNL začne 28. avgusta.