Tajnik občinske uprave Matej Furlan se vrača na staro delovno mesto

Tajnik občine Lendava, Matej Furlan, ki je svojo delo opravljal kot sedemnajsti tajnik občinske uprave v času županovanja še aktualnega župana mag. Antona Balažka, s koncem leta svoje delovno mesto zapušča in se vrača v lendavski Varis.
Že pred časom je po tihem bilo moč slišati da tajnik (direktor) občinske uprave Matej Furlan zapušča svoje delovno mesto. Danes so informacijo potrdili tudi s strani Občine Lendava in navedli, da je “zaradi napada na ožjega družinskega člana in diskreditacij njegovih sodelavcev, tajnik Občine Matej Furlan podal takojšnjo prekinitev delovnega razmerja.” Furlan se bo vrnil na svoje staro delovno mesto in sicer v lendavski Varis.

Furlan naj bi takšno odločitev sprejel že pred lokalnimi volitvami, navajajo na lendavski Občini, slednji pa je delovno mesto tajnika občinske uprave opravljal dobro leto dni. “Zaradi grobega napada, ki se je zgodil njegovemu družinskemu članu včeraj pred trgovino Lidl v Lendavi in zaradi diskreditacij, ki jih mnogi sodelavci doživljajo po spletnih medijih, se je odločil, da javno obsodi takšna dejanja in takoj prekine delovno razmerje,” so še zapisali na občini.