Taekwon-do: Tretje mesto za Misjo; Badminton: Izjemen uspeh Nike Bedič; Športno strelstvo: Petišovčani ekipno tretji

Tudi minuli vikend lendavski športniki niso počivali. Lendavčan Beno Misja je v borilni veščini Taekwon-do v sosednji Avstriji dosegel odlično tretje mesto, Nika Bedč je, kar se badmintona tiče, dosegla izjemen uspeh v nemškem Friedrichshafnu, športni strelci iz Petišovcev pa so v Presiki osvojili ekipno tretje mesto.
Beno Misja v Avstriji tretji

Minuli petek se je Lendavčan Beno Misja, ki nastopa za italijanski Hwarang team, v sosednji Avstriji, natančneje v kraju Wolfsberg, udeležil mednarodnega turnirja v borilni veščini Taekwon-do, z borci iz Nemčije, Avstrije, Italije in Hrvaške. Po žrebu je padel v skupino z Marvinom Müllerjem (Nemčija), Goranom Atajevićem (Hrvaška), Filipom Baumannom (Avstrija) in Maxom Kainzom (Avstrija).

“Po tehtanju in dopinški kontroli je sledila prva borba, katero sem imel proti Hrvatu Atajeviću. Slednjega sem v ogrevanju premagal s 6:3. Drugo borbo sem imel proti še neznanemu borcu Kainzu iz Avstrije. Po previdnem začetku sem v drugi in tretji rundi pokazal več znanja in ga premagal s 7:4. Sledila sta dva močnejša nasprotnika. Prvi izmed njih je bil Avstrijec Baumann katerega sem premagal z 8:7 in si teoretično že zagotovil polfinale, drugi pa je bil Nemec Müller. Vse tri runde bi lahko označil za zelo izenačene, predvsem pa “umazane” (predvsem iz strani Nemca, udarci v koleno, hrbet, …) kar je kazal tudi rezultat (10:10), a so na koncu so sodniki zmago pripisali meni, zaradi boljše in atraktivnejše borbe,” je zapisal Misja.

V polfinalnem obračunu je sledila borba proti Kreiderju. Po začetni previdnosti obeh borcev, se je v drugi in tretji rundi borba razživela, a je Lendavčan na koncu izgubil z rezultatom 10:6. “Hitro sem zbral še zadnje atome moči saj je sledila borba za tretje mesto in sicer z še enim Avstrijcem, Florianom Flackerjem, katerega sem brez večjih težav premagal z rezultatom 8:3 in dosegel končno tretje mesto in nove točke,” je zaključil Misja, pred katerim so turnirji President Cup Italy, Dp Slo, Italy cup in Evropsko klubsko prvenstvo.

Izjemen uspeh Nike Bedič

Skoraj 15 let je lendavski badmintonski klub Mladost čakal na ponovnega zmagovalca na največjem in najmočnejšem mladinskem turnirju v Evropi, v nemškem Friedrichshafnu, na katerem je letos sodelovalo 450 igralcev iz več kot 20 držav. Nika Bedič je postala zmagovalka posamično v kategoriji U-15 ter osvojila 3. mesto v dvojicah. V finalu posameznic je v treh nizih 21-14, 7-21 in 21-15 ugnala Avstrijko Chiaro Rudolf, v dvojicah pa je nastopila skupaj z Avstrijko Leno Schindler, s katero sta osvojili bron. Nazadnje sta na zmagovalnih stopničkah stala Iztok Utroša/Rok Činč v dvojicah leta 2005.

Petišovčani ekipno tretji

Minulo nedeljo sta se odvijali dve strelski tekmi in sicer Mednarodna malokalibrska Liga puška v Presiki, v organizaciji SD Mesto Ljutomer in velikokalibrska liga Pištola/revolver v Dobrovniku. Petišovsko strelsko društvo je osvojilo na malokalibrski tekmi ekipno 3. mesto, ter posamezno dve drugi mesti Jože Kopinja (člani),ter Milan Galambos (pionirji) in Boris Gerenčer (člani) 12. mesto. Na velikokalibrski tekmi v Dobrovniku so dosegli ekipno 6. mesto ter posamezno Jozsef Hajdu, 13. mesto Jože Kopinja.