Taekwon-do: Beno Misja iz Lendave že tretjič zapored osvojil državno lovoriko in postal najboljši borec

Beno Misja se je minuli četrtek udeležil zaključnega turnirja za državnega prvaka do 80kg v taekwon-do-ju. Ta se je letos odvijal v Pivki, Misja pa je bil znova uspešen, saj je že tretjič zapored osvojil državno lovoriko!
Turnirja v taekwon-do-ju, katerega se je v Pivki udeležilo skupno deset najboljših, se je udeležil tudi mladi Lendavčan, ki zadnje čase niza uspeh za uspehom, Beno Misja. Šlo je za turnir do 80 kg, po tehtanju pa je žreb Misji (Hwarang team Italija Verona) dodelil skupino: Jako Plohla – Chagi Ljubljana, Miloša Đorđića – Dragon Ljubljana, Alex Alekosvski – Tkd Tatami Ljubljana in Žigo Žagarja – Litija.

Misja se ni dolgo obotavljal, saj je prvi del turnirja dobil s štirimi zmagami, kar pomeni, da ni bil poražen. Jako Plohla je premagal z 8:3, Miloša Đorđića z 9:4, Alexa Aleksovskega z 12:4 in Žigo Žagarja s 13:3. Misja, kot kaže, pretirano težkega dela ni imel in se je kot prvi iz svoje skupine boril s štirimi tekmovalci iz druge skupine (četrtfinale). Borba proti Zoranu Đorđevićeu iz Postojne mu prav tako ni povzročala pretiranih težav, saj ga je premagal s kar 6:1.

V polfinalu zmaga po knockoutu, v finalu brez težav do odličja

Iz kakšnega testa je Beno se je najbolje pokazalo v polfinalnem obračunu. Lendavčan je tam svoje moči meril z Milovićem iz kluba Chagi Ljubljana, katerega je premagal že v prvi rundi z knockoutom. V finalnem obračunu pa se je Misja pomeril, kot sam pravi, z njemu nekoliko manj znanim Maticom Kokanom iz Nove Gorice. Beno ga je po enostavni borbi premagal s kar 14:5 in se veselil tretjega zaporednega naslova državnega prvaka, hkrati pa je Misja bil izbran za najboljšega evropskega borca do 80 kg.