Ta veseli dan kulture letos nekoliko drugačen, a kljub temu nič manj zanimiv!

Ta veseli dan kulture je v Sloveniji neformalen praznik, ki ga obeležujemo vsako leto 3. decembra, na dan rojstva slovenskega pesnika Franceta Prešerna. Vsako leto na ta dan kulturne ustanove pripravijo kolaž raznih dogodkov, česar pa letos, zaradi vsem dobro znane situacije ni mogoče izvesti. KKC Lendava vas tokrat vabi, da dan obeležite nekoliko drugače, kot bi ga sicer.
“Prepričani smo, da vsem uporabnikom kulturnih dobrin, podobno kot tudi nam, manjkajo kulturne prireditve, ki so še do pred kratkim polnile naše vsakdane. Zdravstvena situacija nas je privedla do tega, da smo že dlje časa zaprti in je izvajanje javnih prireditev prepovedano. V želji, da bi vse, ki ste z velikim veseljem in nasmehi prihajali v lendavsko knjižnico ter Gledališko in koncertno dvorano Lendava v tem, za vse nas nenavadnem decembru, obdarili vsaj na nek način, smo se odločili, da tudi letos pristopimo k vseslovenski prireditvi “Ta veseli dan kulture” na simboličen dan, ko se je rodil največji slovenski pesnik France Prešeren,” so pojasnili.

Nekoliko nižje lahko najdete seznam dogodkov, katerih ogled predlagajo ob današnjem dnevu odprtih vrat slovenske kulture. “V želji, da vam, vsaj deloma polepšamo te neprijetne dneve, vas lepo pozdravljamo in vam želimo veliko zdravja,” zaključujejo.