Ta teden so pomurski policisti obravnavali tatvine, alkoholizirane voznike, kršitve cestnih predpisov, prometni nesreči …

Pomurski policisti so v tem tednu obravnavali številne prekrške, tatvine in druga kazniva dejanja. Dogodki so se pripetili širom območja, ki ga pokriva PU Murska Sobota. Poglejmo podrobneje …
Odkriti storilci tatvin v trgovini

Minuli torek, malo pred 14. uro so policisti na enem izmed parkirišč trgovskega centra v Murski Soboti opazili osebni avtomobil romunskih registrskih oznak, v katerem so se nahajale tri osebe. Policisti so domnevali, da gre za storilce kaznivih dejanj. V postopku z državljani Romunije je bilo ugotovljeno, da so v eni izmed trgovin v Murski Soboti izvršili tatvino večjega števila parfumov, v skupni vrednosti okrog 800 evrov. Odtujeni predmeti so bili zaseženi, zoper osumljene je bilo odrejeno pridržanje in bodo predani Okrožnemu sodišču v nadaljnji postopek.

Več kršitev cestno prometnih predpisov

Med kontrolo cestnega prometa so policisti prav tako minuli torek, malo po 13. uri v Murski Soboti ustavili osebni avtomobil s pripetim priklopnikom. Ugotovljeno je bilo, da voznik vozi vozilo v cestnem prometu brez veljavnega vozniškega dovoljenja z nameščenimi registrskimi tablicami, ki niso pripadale vozilu. K vozilu je bil priklopljen lahki priklopnik, ki ni imel nameščene registrske tablice. Na kraju je bilo ugotovljeno tudi, da vozilo ni registrirano, ni zavarovano in tehnično ni izpravno. Vozilo je bilo zaseženo. Zoper voznika bo podan obdolžilni predlog.

Prometna nesreča v krožišču

Minuli četrtek, malo pred 4. uro, je izven mesta Murska Sobota voznica osebnega avtomobila zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo v krožnem krožišču zapeljala na brežino, trčila v dve skulpturi na sredini krožišča in se z vozilom prevrnila na streho. Voznica je bila v nesreči lažje telesno poškodovana, potnik v vozilu pa po prvih informacijah naj ne bi utrpel telesnih poškodb. Preizkus alkoholiziranosti je pri povzročiteljici pokazal rezultat 0,90 mg/l alkohola. Zoper voznico bo podana kazenska ovadba zaradi suma storitve kaznivega dejanja nevarne vožnje v cestnem prometu. Nastalo je za okrog 12.000 evrov materialne škode.

Na neregistriranem motornem kolesu brez vozniškega dovoljenja vozil otroka

Prometni policisti so minuli četrtek, okrog 19. ure med kontrolo cestnega prometa na relaciji Bogojina – Tešanovci zaustavljali voznika motornega kolesa, ki pa na znake policistov ni ustavil in nadaljeval vožnjo. Zaradi neprilagojene hitrosti je voznik v naselju Moravske Toplice padel. Kot sopotnik na motornem kolesu je bil tudi 7-letni otrok. Voznik in sopotnik telesnih poškodb nista utrpela. Med postopkom je bilo ugotovljeno, da je voznik vozil neregistrirano motorno kolo brez veljavnega vozniškega dovoljenja in brez registrskih tablic. Motorno kolo mu je bilo zaseženo. Preizkus alkoholiziranosti je pokazal 0,11 mg/l alkohola. Zoper voznika bo podan obdolžilni predlog na pristojno tožilstvo zaradi večih prekrškov cestno prometnih predpisov. Prav tako pa bo o dogodku s poročilom obveščen pristojni Center za socialno delo.

Trčil v drog razsvetljave

Prav tako minuli četrtek, malo po 17. uri je v Martjancih voznik osebnega avtomobila zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča zapeljal na brežino in trčil v leseni drog razsvetljave. Voznik je bil v nesreči lažje telesno poškodovan.Vozniku bo izdan plačilni nalog.

Kolesar pod vplivom alkohola

V četrtek po 22. uri pa je v Ljutomeru zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča padel kolesar in se lažje telesno poškodoval. Preizkus alkoholiziranosti je pokazal 0,85 mg/l alkohola. Kolesarju bo izdan plačilni nalog.