Svoja vrata bosta zaprli zaprli policijski pisarni Sveti Jurij ob Ščavnici in Domanjševci

Na območju policijske uprave Murska Sobota bosta s prvim marcem z delovanjem prenehali dve policijski pisarni. Gre za policijski pisarni Sveti Jurij ob Ščavnici in Domanjševci.
Prve policijske pisarne so bile ustanovljene leta 1993 na območju Policijske uprave Kranj, ki so mu kmalu sledila še območja drugih policijskih uprav. Policija jih je začela vzpostavljati na osnovi projekta Javna varnost, tako da je ukinila policijske oddelke in vzpostavila policijske pisarne, ponekod pa so bile policijske pisarne ustanovljene tudi na pobudo lokalne skupnosti. Glavni namen vzpostavitve njihovega delovanja je bil ljudem čimbolj približati delo policije.

Na območju Policijske uprave Murska Sobota bosta kmalu prenehali z delovanjem dve policijski pisarni. Gre za policijsko pisarno v Svetem Juriju ob Ščavnici in pisarno v Domanjševcih. To se bo zgodilo prvega dne v marcu, odločitev o ukinitvi obeh policijski pisarn pa je bila sprejeta skupaj z lokalno skupnostjo. Občankam in občanom so v Pomurju še vedno na voljo številne druge policijske postaje in pisarne.

V okviru Policijske uprave Murska Sobota, poleg vseh policijskih postaj, v delovanju ostajajo policijske pisarne v Rogaševcih, na Hodošu, v Dobrovniku in v Razkrižju.