FOTO: Sveta maša posvečena odvisnosti

Po tem, ko se je minulo soboto dopoldan po Lendavskih Goricah odvil pohod proti zasvojenosti, se je zvečer odvila še maša, ki je bila posvečena vsem tistim, ki imajo kakršne koli težave z odvisnostjo, so v življenjski stiski in za vse ki si želijo ozdraviti notranjo ranjenost.

“Sveto mašo je vodil župnik lendavske cerkve Martin Dolamič-Konrad, sodelovali pa so člani Društva za pomoč v stiski »ZARJA« Lendava, »HAJNAL«-szorongással küzdőket segítő Lendva in sicer z branjem božje besede, prošnjami in osebnim pričevanjem. Za prijetno in sproščeno vzdušje pa je presenetljivo poskrbel lendavski otroški pevski zbor,” nam je povedal predstavnik društva, Božo Pongrac.

Sveta maša je postala že tradicionalna, tokrat že tretje leto zapored v mesecu novembru, mesecu boja proti odvisnosti. “Vsi se zavedemo, da živimo v času, ko je med nami mnogo ljudi podvrženih raznim oblikam odvisnostih, le-ta je v veliki meri prisotna tudi med mladostniki in otroci. Kaj storimo in kako daleč smo pripravljeni, da se ozdravimo. Veliko ljudi  se tega  enostavno izogne in noče videti, najlažje pove, saj tega pri meni ni, ne jaz še nisem odvisnik, vse to tolerira družina, skupnost, drugače povedano, vsi to toleriramo. In kaj se zgodi, odvisnost enostavno sprejmemo kot osebni stil življenja vse dokler se to ne sprevrže v zelo hude travme,” poudarja Pongrac.

“V pridigi g. župnika in z osebnim pričevanjema članov društva Zarja, je bila nakazana prava pot ozdravitve, ki je  ni mogoče pričakovati od zunaj, temveč jo vsak lahko ustvari v sebi, ko posameznik to spozna, ko sprejme odgovornost zase in svoje delovanje,” zaključuje Pongrac.

Božo Pongrac, Leo Roudi