Svet pomurske razvojne regije podprl Lendavo pri projektu EPK

Minuli četrtek je v veliki sejni dvorani mestne hiše potekalo zasedanje Sveta Pomurske razvojne regije. Predstavljen je bil tudi projekt Lendave – kandidatke za Evropsko prestolnico kulture 2025. Prisotni člani Sveta so projekt podprli.
Svet pomurske razvojne regije, ki je v veliki sejni dvorani mestne hiše v Lendavi zasedal minuli četrtek, se je med drugim seznanil s projektom Lendava – Evropska prestolnica kulture 2025. Sam projekt ter povabilo k partnerstvu in sodelovanju pri kandidaturi je predstavil župan Občine Lendava, mag. Anton Balažek, dan prej pa so na redni seji občinskega sveta prisotni občinski svetniki potrdili sklep o sodelovanju Lendave na razpisu za evropsko prestolnico kulture.

Ob predstavitvi je lendavski župan prisotnim poudaril, da pri projektu ne gre za “visoko kulturo,” temveč za “kulturno turistični in gospodarski projekt, ki ni usmerjen v velike investicije, ampak v predstavitev tradicije in kulture pokrajine in širše.” Člani Sveta pomurske razvojne regije so sicer predstavitev Balažka v splošnem sprejeli z zadovoljstvom, ta pa je predstavitev ponazoril še z razglednim stolpom Vinarium in vrhunsko likovno ponudbo na lendavskem gradu.

Svet pomurske razvojne regije je po predstavitvi bil enoten, prevladalo pa je med drugim tudi mnenje, da se Svet aktivno vključi v projekt. Svet je projekt označil kot strateški kulturno-turistični projekt, ki ima predvsem regionalno dimenzijo. Svet Pomurske razvojne regije (krajše Svet regije oz. SR) sestavljajo župani vseh 27 občin v Pomurju. Vodi ga tri-člansko Predsedstvo, ki ga sestavljajo predsednik in dva namestnika predsednika.