Štiri ulice brez (večine) otroških igral

V minulih dneh ste nas nekateri bralci spraševali zakaj se v določenih ulicah v mestu Lendava odstranjujejo otroška igrala. Uspeli smo izvedeti, da so se igrala odstranila v štirih ulicah.

Štiri ulice v mestu Lendava so ostale brez (večine) otroških igral. Gre za igrala v Kranjčevi, Tomšičevi, Kidričevi in Mohorjevi ulici, kjer so postavljene pretežno večstanovanjske zgradbe. Otroška igrala je odstranilo podjetje Eko-Park, na podlagi prejetega naročila s strani Občine Lendava. Igrala so bila po odstranitvi prepeljana na sedež podjetja Eko-Park.

Odstranitev sprožilo obvestilo o nevarnih igralih v Kranjčevi ulici

Kot smo neuradno uspeli izvedeti, je odstranitev igral sprožilo marčevsko obvestilo pristojnim institucijam o nevarnostih v Kranjčevi ulici, o čemer smo poročali tudi na Lendavainfo.com. Za tem je, neuradno, sledil inšpekcijski pregled igral, ki pa je pokazal nepravilnosti.

“Občina znova nič ne obvešča”

Največ težav pa imajo prebivalci ulic znova z obveščanjem občine, saj se hudujejo predvsem nad neodzivnostjo in neinformiranostjo. Kot so nam povedali stanovalci stanovanjskega bloka v Mohorjevi in Kranjčevi ulici, informacij o tem zakaj se igrala odstranjujejo, niso prejeli. So pa informacijo o odstranitvi prejeli v KS Lendava.

Bodo neustrezna igrala prejele okoliške krajevne skupnosti?

Kot smo izvedeli, bodo lahko igrala, ki so bila v zgoraj omenjenih ulicah odstranjena, prevzele okoliške zainteresirane krajevne skupnosti. Iz podjetja Eko-Park so nam preko elektronske pošte odgovorili, da bodo krajevne skupnosti prejele igrala takšna, kot so bila odstranjena. Pri tem bo dotična KS primorana sprejeti tudi odgovornost za prevzeta igrala.

Informacij o tem, ali bodo v Kranjčevi, Tomšičevi, Kidričevi in Mohorjevi ulici prejeli nova igrala, pa nimamo.