Stiki z domačimi: Telekom tri brezplačne mobilne telefone namenil tudi Domu starejših Lendava

Povezanost in možnost komunikacije sta v teh dneh zelo pomembna tudi za starejše, ki niso vsak dan v stiku s svojimi bližnjimi. Zato je Telekom Slovenije vsem domovom za starejše po Sloveniji ponudil dodatno brezplačno možnost, da lahko njihovi oskrbovanci uporabljajo storitve za klicno in video komunikacijo za stik z domačimi.
“Sporočamo vam, da smo danes v sodelovanju s Telekom Slovenije prejeli tri mobilne telefone. Ker se zavedamo, kako pomembna je komunikacija, smo se odločili, da vam omogočimo, da slišite in tudi vidite vaše najdražje preko aplikacij kot so Viber, Skype, WhatsAPP, Facebook, … Telefoni so na razpolago tudi stanovalcem. Če bo kdo od stanovalacev izrazil željo, vas bomo tudi poklicali. Stanovalci bodo vesli vaših klicev in pogovora z vami,” so včerajšnji zgodnji popoldan sporočili iz Doma starejših Lendava, kjer so na razpolago dali tudi tri telefonske številke omenjenih telefonov:

– 051-219-446 (kličete stanovalce, ki stanujejo na prvem nadstropju Doma)
– 051-219-447 (kličete stanovalce, ki stanujejo na drugem nadstropju Doma)
– 051-219-436 (kličete stanovalce, ki stanujejo v dvorani in v pritličju Doma)

“Verjamemo, da sta nasmejan domač obraz in prijazna beseda še posebej neprecenljiva v teh izjemnih okoliščinah, v katerih smo se vsi skupaj znašli. Zato želimo na ta način pomagati tudi starejšim,” pravijo pri Telekomu Slovenije, kjer so vsakemu od domov za starejše do 30. junija 2020 omogočili brezplačen najem treh mobitelov s storitvami, ki omogočajo uporabo najbolj aktualnih aplikacij za klicno in video komunikacijo.

Starejši v domovih pogosto nimajo svojih mobitelov, po tem, ko obiski v domovih za starejše zaradi epidemije koronavirusa niso več dovoljeni, pa so njihovo stisko glede stikov s svojci pogosto reševali kar zaposleni s svojimi mobiteli. “Z upanjem, da ostanemo zdravi in še naprej povezani, vas lepo pozdravljamo,” so zaključili pri Domu starejših Lendava.