Štefan Škaper nov član Turnišča. Da, prav ste prebrali!

1. septembra se je v prostorih Nogometne zveze Slovenije odvijala 68. seja registracijske komisije. Glede na zapisnik, je komisija Škaperja registrirala pri nogometnem klubu iz Turnišča. Se Škaper pri svojih petdesetih vrača na nogometne zelenice?
Štefan Škaper, ki je nogomet aktivno prehal igrati že pred osemnajstimi leti, je še vedno najboljši strelec prve državne lige. V Svojih najboljših letih je namreč Škaper zabil kar 130 golov na 226 tekmah, kar je vsekakor svojevrstna posebnost. Najbližje Škaperju je sicer igralec Maribora, Marcos Tavares, ki je trenutno pri številki 125. Če bo Tavares nadaljeval v svojem tempu, bi Škaperja lahko celo prehitel.

Škaperja registrirali v Turnišču

Kaj bo petdesetletni Škaper počel v Turnišču, ko se je že enkrat poslovil od nogometnih zelenic, še ni povsem jasno. Glede na to, da je omenjeni sedaj registriran v Turniškem nogometnem klubu, bi lahko pomenilo dvoje. Ali bo Škaper dejansko zaigral za NK Turnišče, ali pa bo kot (neformalni) trener, četudi brez ustrezne licence sedel na klopi ekipe, pa (še) ni znano.

Škaper je celotno kariero igral v slovenski ligi za takratna kluba Beltinci in Mura. V sezonah 1993/94 in 1994/95 je bil s 23-imi oziroma 25-imi goli še najboljši strelec prve slovenske lige. Dosegel je tudi rekordnih osem hat-trickov in je eden dveh nogometašev, ki je dosegel pet golov na eni prvenstveni tekmi. Za slovensko reprezentanco je med letoma 1994 in 1995 odigral štiri uradne tekme.