Ste se že prijavili na letošnji bogračfest?

Lendava, svetovna prestolnica bograča, bo 27. avgusta tradicionalno gostila največje tekmovanje v kuhanju bograča v Sloveniji, Bogračfest 2022. Na kulinarični prireditvi, ki se po dveh letih vrača v ustaljene tirnice, se že več kot desetletje zbira na tisoče ljubiteljev te priljubljene jedi na žlico. Prireditev bo tudi letos potekala v slikovitem starem mestnem jedru Lendave. Prijave so že odprte!
Bograč ima posebno mesto v srcih domačinov. Prireditev je pravzaprav festival kulinarike, kjer se ob bograču, tradicionalni vinogradniški jedi, ki jo pripravljajo v kotličkih na Glavni ulici tekmujoče ekipe, zvrstijo tudi ostale domače dobrote: lendavski pereci, ocvirkove pogače … In ob tej pestri kulinarični ponudbi ne smemo pozabiti niti na ponos vinogradnikov, na rujno vino, ki se zaiskri v kozarcih obiskovalcev Bogračfesta.

“Zavod za turizem in razvoj Lendava razpisuje mednarodno tekmovanje v kuhanju bograča »Bogračfest 2022«, ki bo 27. avgusta 2022, v starem mestnem jedru Lendave. Na tekmovanje se lahko prijavijo domače ali tuje fizične ali pravne osebe, posamezniki ali društva, ki sprejemajo razpisana pravila tekmovanja – prijave so možne v elektronski ali klasični obliki do 19. 8. 2022 oz. do zapolnitve razpisanih tekmovalnih mest. Prijavnina za tekmovanje znaša 120,00 eur z DDV.

Letošnji Bogračfest bo tako potekal zadnjo avgustovsko soboto v sklopu Festivala Vinarium. Od 8.00 naprej bo vzdolž Glavne ulice potekalo tekmovanje kuharskih ekip z zabavnim programom, spremljevalnim programom za otroke, kulinarično ponudbo ter večernim koncertom. V starem mestnem jedru Lendave se že skoraj dve desetletji odvija največje tekmovanje v kuhanju bograča v Sloveniji. Del tega ste lahko tudi vi, zato lepo vabljeni k prijavi kuharskih ekip,” so sporočili iz Zavoda za turizem in razvoj.

Razpis tekmovanja Bogračfest 2022

Elektronska prijavnica

Klasična prijavnica