ŠSK COAL Petišovci z državnimi prvakinjami!

Minulo soboto se je odvilo 31. državno prvenstvo za mlade do 15 let na strelišču v Ljubljani pod okriljem Strelske zveze Slovenije. Petišovsko športno strelsko društvo COAL je na omenjenem tekmovanju dobilo državne prvakinje!
Minulo soboto se je v Ljubljani odvilo 31. državno prvenstvo za mlade do 15 let. “Zelo smo veseli naraščajočega trenda števila udeležencev na letošnjem državnem prvenstvu v primerjavi z lanskim, ko bo na vseh treh državnih prvenstvih 10m tekmovalo 13 % več tekmovalcev kot v letu 2021. Dodatno težo izvedbi vseh tekmovanj v letu 2022 pa daje dejstvo, da letos slavimo 460. obletnico (14.7.1562) organizacije prvega strelskega tekmovanja na Slovenskem,” so zapisali organizatorji.

“V našem društvu smo dobili nove državne prvakinje. S tem smo po daljšem obdobju ponovno povečali zbirko naših pokalov iz seznama državnih prvenstev. Naša dekleta, kategorija starejše deklice serijska puška so postale državne prvakinje, v sestavi Greta Galambos, Lea Magyar in Benita Koren. Posamezno je Greta osvojila 4., Lea 14. in Benita 15. mesto. V kategoriji starejši dečki Standard puška je Luka Žalig osvojil 11. mesto, v kategoriji Dečki serijska puška je Matija Horvat zasedel 22. mesto, v kategoriji mlajši dečki pa je Robert Balogh Faust zasedel 10. mesto. Čestitke za osvojen pokal in dosežke v sezoni 2021/22,” je zapisal predsednik društva iz Petišovcev, Jože Kopinja.

V soboto se je za naslove državnih prvakinj in državnih prvakov v desetih posamičnih kategorijah mlajše deklice, mlajši dečki, deklice, dečki in starejše deklice in starejši dečki s serijsko zračno puško ter starejše deklice in starejši dečki z zračno puško in pištolo, ter osmih disciplinah v ekipni konkurenci 231 najmlajših slovenskih strelcev pomerilo 231 najmlajših slovenskih strelcev. V nedeljo se je za nove naslove državnih prvakov pomerilo 36 strelskih parov, v kategorijah članice-člani z zračno puško (11 parov), članice-člani z zračno pištolo (15 parov) ter mladinke-mladinci z zračno puško (10 parov).