Sredina tragična prometna nesreča v Nedelici: Boj z življenjem včeraj popoldan izgubila tudi 13-mesečna deklica

Izjemno žalostno se je sredin, še en deževen in kar mrzel dan, začel na širšem prekmurskem območju, vse od Dobrovnika in Genterovcev, čez Nedelico in Turnišče, do Velike Polane. Tamkajšnje prometnice so namreč terjale nov krvni davek. Na mestu je poškodbam podlegla 36-letna ženska, včeraj popoldan pa je boj z življenjem v bolnišnici izgubila še njena 13-mesečna hči. Kdo je povzročil prometno nesrečo sicer še vedno ni znano.
“Danes, ob 8.27 uri smo bili obveščeni, da se je v Nedelici (občina Turnišče) zgodila huda prometna nesreča z udeležbo dveh osebnih avtomobilov, v kateri je umrla voznica osebnega avtomobila. V vozilu umrle voznice se je kot sopotnik nahajal 1-letni otrok, ki je bil odpeljan v bolnišnico,” so bile prve informacije s strani murskosoboške policijske uprave. Kmalu je zaokrožila novica, da so 13-mesečno deklico na mestu prometne nesreče uspešno reanimirali in jo s hudimi poškodbami prepeljali v bolnišnico, a ta včerajšnjega večera žal ni dočakala, saj je izgubila hud boj z življenjem.

Po večurnem ogledu kraja prometne nesreče, katerega sta se udeležila tudi preiskovalni sodnik Stanislav Jug in višja državna tožilka Desnaka Novak, je prometni inšpektor PU Murska Sobota, dr. Srečko Šteiner povedal, da še vedno ni povsem jasno, kako je do te hude prometne nesreče sploh prišlo, je pa omenil, da bi krivda lahko bila celo deljena, saj bi vzrok lahko bil “odvzem prednosti in tudi neprilagojena hitrost.” Slednji poudarja, da gre sicer za splošno oceno. Šteiner je še dodal, da je 21-letnemu vozniku iz Genterovcev, ki je pripeljal po glavni cesti iz Genterovcev proti Turnišču bil odrejen preizkus alkoholiziranosti, ki pa je bil negativen. Kljub temu je slednjemu bil odrejen tudi strokovni pregled. Na omenjenem območju je najvišja dovoljena hitrost 60 km/h. Mladi voznik ni huje poškodovan, so pa ga po dogodku odpeljali na opazovanje. Dogodek seveda ni žalosten in travmatičen le za svojce, očeta in moža ter sina in bratca, temveč tudi za omenjenega 21-letnika.

Tudi v občini Dobrovnik, od koder izvira nesrečna družina, mnogi žalujejo. Župan omenjene občine Marjan Kardinar nam je zaupal, da jih je novica o hudi tragediji, ki se je zgodila njihovi občanki, šokirala. Dodal je, kako gre za pridno družino in sedaj je nesrečni oče ostal sam z otrokoma … Nesreča v Nedelici je tako terjala že 4. in 5. smrtno žrtev na pomurskih prometnicah od začetka letošnjega leta. V enakem obdobju lani so v prometnih nesrečah umrle dve osebi, predlani pa v celem letu ena.