Srečanje županov in vodstva PU Murska Sobota

V preteklih mesecih so bila na Policijskih postajah Murska Sobota, Lendava, Ljutomer, Gornja Radgona in Gornji Petrovci organizirana delovna srečanja z župani pomurskih občin in načelniki Upravnih enot. Vodstvo policijskih enot je predstavilo rezultate dela in aktualno varnostno problematiko v lokalnih skupnostih.
Ker se zavedajo kako pomembno je sodelovanje policistov in lokalnih skupnosti, so komandirji vseh petih pomurskih policijskih postaj, na čelu z direktorjem Policijske uprave Murska Sobota, Damirjem Ivančićem, organizirali srečanja z župani vseh sedemindvajsetih občin v Pomurju. Delovna srečanja z župani pomurskih občin in načelniki vseh štirih upravnih enot v regiji, so potekala ločeno na Policijskih postajah: Gornja Radgona, Gornji Petrovci, Lendava, Ljutomer in Murska Sobota.

Tam so vodstva policijskih enot predstavila rezultate dela in aktualno varnostno problematiko v lokalnih skupnostih. Direktor PU Murska Sobota Damir Ivančić pa je predstavil stanje varnosti v Pomurju in se vsem zahvalil za korektno in profesionalno sodelovanje, z željo, da bi bilo temu tako tudi v prihodnje. Ocenil je tudi, da so varnostne razmere v regiji zelo dobre in kljub nekoliko povečanem delu pri varovanju zelene meje, zlasti s Hrvaško, je stanje obvladljivo. Predstavniki občin, večinoma je šlo za župane, ponekod podžupane ali druge zaposlene v občinskih upravah, so se policistom zahvalili za dobro sodelovanje, podali nekatera mnenja, pobude, predloge in vprašanja, na katera so jim predstavniki policije odgovorili. Predstavniki občin so se zahvalili za dobro sodelovanje, podali mnenja, pobude, predloge in vprašanja, na katera so jim bili podani odgovori.

Sicer pa, Pomurje gotovo sodi med najbolj razdrobljeno območje v državi, kajti v nobeni regiji ni toliko občin, kot prav na skrajnjem severovzhodu države oziroma na območju “kurje glave,” Na desnem bregu Mure, v Prlekiji je namreč osem občin, in sicer: Apače, Gornja Radgona, Križevci, Ljutomer, Radenci, Razkrižje, Sveti Jurij ob Ščavnici in Veržej. Na drugi strani reke Mure, v Prekmurju, ki mimogrede meji na tri izmed štirih slovenskih sosed, Avstrijo, Madžarsko in Hrvaško, pa je kar 19 komun: Beltinci, Cankova, Črenšovci, Dobrovnik, Gornji Petrovci, Grad, Hodoš, Kobilje, Kuzma, Lendava, Moravske Toplice, Murska Sobota, Odranci, Puconci, Rogašovci, Šalovci, Tišina, Turnišče in Velika Polana.