Spremembe v Društvu za razvoj turizma Pince

Minulo soboto popoldan se je v prostorih vaškega doma v Pincah odvil občni zbor Društva za razvoj Pince, ki je trajal nekaj več kot pol ure. Čeprav gre za društvo, ki ne deluje dolgo, se je v vodstvu zgodilo nekaj sprememb.
Čeprav registrirano lansko poletje, je Društvo za razvoj turizma Pince že deležno nekaterih sprememb. Tako so se odločili člani omenjenega društva, ki so minulo soboto opravili občni zbor, katerega se je udeležilo dvanajst članov, predložena pa so bila še štiri pooblastila članov, kateri se občnega zbora niso mogli udeležiti. Občni zbor je bil po štetju prisotnih sklepčen, slednjega pa se je po vabilu udeležil tudi župan Občina Lendava, Janez Magyar.

V letu 2019, torej v letu ustanovitve, je društvo kot svoj prvi dogodek izvedlo vaški dan ob tamkajšnjem vaškem domu, člani društva so se udeležili tudi Bogračfesta s kar dvema ekipama, konec oktobra pa so v dvorani vaškega doma pripravili dobrodelni koncert. Na zadnje so na Martinovo, v sodelovanju s krajevno skupnostjo organizirali pohod po okolici vasi Pince, katerega se je udeležilo več krajanov in ne le člani društva.

S soglasno odločitvijo članov je po poročilu predsednika sledila razrešitev in izvolitev novega vodstva. Razrešeni so torej bili predsednik Zoran Škorić, tajnica Mateja Gaberšček in blagajnik Jožef Tot. S soglasno odločitvijo je za tem bilo izvoljeno novo vodstvo, in sicer: predsednik Zoran Škorić, tajnik Kristijan Jaklin in blagajničarka Sanja Vida Kralj.

Predsednik društva je za tem predstavil plan dela za leto 2020: Označevanje, trasiranje sprehajalnih in turističnih poti v vasi in okolici, postavitev oznak za studenec v Pincah, ureditev okolice studenca in oznak košev za smeti v vasi in izvedba vaškega dne v prvem tednu julija, to je v času, kot je ta bil že tradicionalno v preteklosti, določitev prostora za postavitev dveh lesenih skulptur puranov, ki so bili podarjeni v lanskem letu. Skulpturi sta trenutno v avli doma. Organizacija pohoda po vasi in okolici, organizacija dveh izletov v Avstrijo in na Madžarsko ter udeležba na Bogračfestu.

Župan Občine Lendava Janez Magyar se je zahvalil za povabilo na občni zbor. Zahvalil se je prebivalcem Pinc in predvsem tistim, ki so se zavzeto angažirali za oživitev dejavnosti v Pincah tako tudi tega društva, ter izrazil željo za čim boljše delo društva, predvsem v turistični dejavnosti, tudi v naprej. “Pri tem naj društvo sodeluje s Krajevno skupnostjo Pince, prav tako tudi z Zavodom za turizem in razvoj Občine Lendava,” je dejal in nadaljeval, da je bilo sodelovanje Pinc na prireditvi Bogračfest 2019 opaženo. Župan Magyar je ob koncu vsem zaželel obilo uspeha in sloge pri nadaljnjem delu.

Letna članarina za leto 2020 bo znašala 10 evrov.