Športno strelstvo: Dobrovničanke ekipne mladinske državne podprvakinje, zavidljivi rezultati lendavskih lokostrelcev

Po uspešnih regijskih kvalifikacijah in doseženi normi za nastop na državnem prvenstvu, so mladinke SD Jezero Dobrovnik na jubilejnem 30. državnem prvenstvu v streljanju s standardno zračno puško minulo soboto v Ljubljani po zelo naporni tekmi, temperature na strelišču so bile blizu 40 stopinj Celzija, zbrale zadnje atome moči in odlično nastopile.
Na 30. državnem strelskem prvenstvu za mladinke in mladince v Ljubljani so pomurski strelci osvojili dve odličji. Med mladinkami je v tekmi s standardno zračno puško zasedla drugo mesto ekipa Strelskega društva Jezero iz Dobrovnika v postavi: Lena Urisk Bakan, Nika Vuk in Laura Podgoršek. Med mladinci so bili tretji člani Športno strelskega društva Murska Sobota v postavi: Patrik Farkaš, Jure Sočič in Blaž Makari. V posamični konkurenci je Patrik Farkaš zasedel sedmo mesto, Kaja Kolman iz Strelskega društva Jezero pa je bila deveta.

“Naj omenimo, da so naše mladinke bile boljše od ekip Olimpije, Trzina, Trbovlja, Železnikov, Brežic, Rečice, Ankarana, Portoroža, … in še bi lahko naštevali. Na koncu so punce zaostale le za ekipo iz Grosupljega. Posamezno je odlično nastopila Kaja Kolman, ki je na koncu za las zaostala za uvrstitvijo v veliki finale najboljših 8 posameznic in je osvojila 9. mesto. Lena je osvojila 12. mesto, Nika 13. mesto in Laura 15. mesto. Na žalost je tik pred zdajci zbolela ena izmed naših najboljših mladink, Lara Bakan Urisk in tako ni zmogla nastopiti. Je pa Lara ogromno prispevala skozi celotno leto tako v državni mladinski ligi, kot tudi v 1b članski državni ligi, tako kot vseh ostalih 5 mladink, za kar gredo samo pohvale in čestitke,” so sporočili iz SD Jezero Dobrovnik.

Na državnem prvenstvu je ekipo vodil in spremljal trener Tomaž Benkovič.

Lokostrelstvo:

Minulo soboto se je v Šujici pri Ljubljani odvila naslednja 3D lokostrelska tekma ki šteje za slovenski 3D pokal. Tekmovalo je 89 tekmovalce in tekmovalk iz 21 klubov iz Slovenije in Hrvaške. Tekme se je udeležilo tudi 6 naših članov iz lendavskega lokostrelskega društva, ki so dosegli naslednje rezultate:

Instinktivni lok – člani:
1. mesto – Cseh Gyula – 413 krogov
3. mesto – Horvat Kristijan – 351 krogov

Dolgi lok – člani:
8. mesto – Flisar Tomaž – 191 krogov

Instinktivni lok – veterani:
3. mesto – Leben Janko – 319 krogov
4. mesto – Štampar Zvonko – 312 krogov

Lovski lok – veterani:
2. mesto – Štuhec Bojan – 439 krogov